Coinmarket tarafından yapılan özel derlemede, 2021’e damga vuran gelişmeler ile kripto dünyasının yıl özeti çıkarıldı.

Kripto para Dünyası 2021 yılında oldukça hareketli bir dönem yaşadı. Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aşarken Nisan ayına gelindiğinde bu rakam 2 trilyonu aşmayı dahi başardı. Yıl sonuna doğru ise 3 trilyon seviyelerine yaklaştı. İşte 2021’de dikkat çeken gelişmeler…

Kripto bağışları

2021 yılında özellikle kripto bağışları sektörde dikkat çekti. Fonlar, hayır kurumları ve gıda bankaları gibi pek çok farklı kurum ve kuruluş için kripto paralar ile yapılan bağışlar hem yatırım hem de yüksek miktarlarda maddi destek imkanı sundu. 

NFT

Kripto para dünyası için 2021 yılının en önemli yeniliklerinden bir tanesi ise NFT olarak adlandırılan özel çalışmalar oldu. Non-Fungible Token olarak adlandırılan ve değiştirilemez token olarak Türkiye’de yer bulan bu gelişmeler, pek çok sektör devlerini bu alana çekerek yüksek gelirlerin elde edilmesini sağladı. 12 yaşındaki Benyamin Ahmed, kendi koleksiyonunu satarak 400 bin dolarlık gelir elde etti. 

Ödeme devleri sahneye çıktı

ABD merkezli olarak başlayan yeni dönemde kripto paralar desteklenmeye başlandı. Mastercard, PayPal gibi kartlı ve geleneksel ödeme hizmetleri sunan şirketler, kripto para için birer birer entegrasyon süreçlerini başlattı. 

Ünlüler kriptoya kayıtsız kalamadı

NFT ve kripto paralar ünlülerin de dikkatini çekmeyi başardı. Bu ünlüler arasında ise; Vitalik Buterin, Maria Carey, Tom Braddy, Snoop Doog ve Gene Simmons yer aldı.

Dogecoin’den tarihi zirve

2021 yılında akılda kalan olaylardan bir tanesi de Dogecoin oldu. Elon Musk desteği ile birlikte memecoin 0.73 dolar seviyelerine kadar çıktı. DOGE’yi sonrasında takip eden memecoin ise SHIBA INU oldu.

Tesla’dan Bitcoin desteği

Bitcoin’de yükseliş sağlayan en önemli olaylardan bir tanesi de Tesla desteği oldu. Şirket, kripto para ile araç alımını destekledi. Ancak daha sonrasında çevreci olmaması nedeniyle kripto para desteğini iptal etti. Ancak yaşanan bu olay, kripto paranın olumlu bir etki görmesini sağladı.

El Salvador bir ilki gerçekleştirdi

2021 yılı genelinde akıllarda yer edinen bir diğer gelişme ise El Salvador oldu. El Salvador kripto parayı destekleyen ilk devletlerden birisi olurken bu gelişme, 2021 kripto para tarihinde de önemli bir yer edindi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir