2021 yıl Mac modelleri için parlak geçerken ilk defa Mac kullanan kullanıcı sayısı da yükseldi. İşte yeni kullanıcılardan Mac’te daha iyi bir deneyim isteyenler için 2021’in en iyi 6 Mac ipucu.

Mac’te spotlight arama nasıl devre dışı bırakılır?

Mac’te arama konusunda seçeneklerden birisi olan spotlight, hızlı bir şekilde sonuçlara ulaşılmasının en kolay yolu. Ancak başka seçenekler de var. Apple’ın arama seçeneğini değiştirerek farklı ve sizin için daha kolay yolunu bulabilirsiniz.

Touch ID’nin yeteneklerini keşfedin

Touch ID ile birlikte tek yapabileceğiniz güvenli bilgisayar açılışı değil. Açmanın yanı sıra Touch ID ile kullanıcı hesabınıza geçiş yapabilir, 2 farklı hesap tanımlayabilir, bilgisayarı kilitleyebilir, Apple Pay onayı verebilir, satım alımları oynayabilir, otomatik olarak şifreleri onaylayabilirsiniz.

M1 uyumunu kontrol edin

Apple’ın en yeni işlemcisi olan M1 için oyun ve uygulamaları kontrol edebilirsiniz. AppleGamingWiki adresi üzerinden güncel durumu kontrol edebilirsiniz.

Yeni ve desteklenmeyen güncellemelere geçiş

Mac’iniz Apple’ın artık yazılım güncellemeleriyle desteklemediği durumlarda birkaç küçük ipucu ile güncelleme alabilmesi mümkün. OpenCore Legacy Patcher ile güncellemelere başlayabilirsiniz.

Mac’teki çentiği gizleyebilirsiniz

Yeni modellere gelen çentik çoğu kullanıcı tarafından hoş karşılanmadı. Ancak küçük hile ile bu çentiği gizleyebilirsiniz. Çentik gizlemek için TopNotch.app gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Fotoğraflardan metin kopyalayın

Artık fotoğraflardan metin kopyalayabilirsiniz. macOS Monterey, iOS 15 yüklü iPhone ve iPad’lerde de kullanılabilir olan özellikte yapmanız gereken tek şey fotoğraf içerisinde yer alan metin üzerine fareyi götürmek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir