2021 yılında Android işletim sistemlerinde pek çok farklı küçük ipuçları gündeme gelirken 2021 yılı genelinde en çok beğenilenler ve işlevsel bulunanları sizler için derledik. İşte 2021’in öne çıkan Android ipuçları.

Android’in Chrome tarayıcısında sekme grupları oluşturma

Sekme grupları çok kolay bir kullanım sunar. Sekme grupları ile çalışmak istediğinizde onları etkin hale getirmeniz yeterli. chrome://flags adresine giriş yaparak Tab Grid Layout’u etkin hale getirilebilir ve böylece sekme gruplarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Haritalar’da bölünmüş ekran kullanma

Google Haritalar kullanımı sırasında bölünmüş ekran modunu kullanmak büyük kolaylık sağlıyor. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Android cihazınızda Google Haritalar’ı açın ve hedefinizi arayın.
  • Görünüm modu menüsüne dokunun (Daire düğmesi) ve “Sokak Görünümü”nü seçin.
  • Sokak görünümünü yakınlaştırmak için haritada herhangi bir yere dokunun. Portre modunda ekranınızın üst kısmında veya yatay modda ekranın sol rafında açılacaktır.

Sayfaları Chrome’da ön izleme

İhtiyaç duyduğunuz bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmak için sayfaları Chrome’da ön izleyebilirsiniz. Ön izlemek için ise aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

  • Bir açılır menüyü açmak için bir bağlantıya uzun süreli basın ve önizleme seçeneğini seçin. 
  • Geçerli sayfanın üzerinde daha küçük bir sekme açılacaktır. Halihazırda bulunduğunuz sayfadan ayrılmadan önizlemede gezinebilir ve içeriği normal şekilde görüntüleyebilirsiniz.
  • Önizlenen bir sayfayı kendi sekmesine yüklemek istiyorsanız, sağ üstteki ok simgesine dokunun. Önizleme penceresini kapatmak için ise “X” simgesine basın.

Android’in Google Fotoğraflar uygulamasında videolar düzenleme 

Nisan ayı itibarıyla Google Fotoğraflar için video düzenleyici etkin hale getirildi. Uygulama üzerindeki videolar için kolay bir şekilde düzenlemeler yapabilirsiniz. 

Android’in sohbet balonlarını etkinleştirme

Android 11 destekleyen telefonlarda Ayarlar> Bildirim> Bubbles adımlarını takip ederek sohbet balonların aktif hale getirebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir