2021 yılında piyasaya sürülmesine rağmen beklentilerin çok uzağında kalan ve hayal kırıklığı yaratan ürünleri listeledik.

2021 yılında her yıl olduğu gibi yine pek çok farklı iddialı ürün piyasaya sunuldu. Bu ürünler arasında çok popüler ürünler olduğu kadar hayal kırıklığı yaratanlar da oldu. 2021 yılında en çok hayal kırıklığı yaratan ürünler listesinde özellikle ilk sırada Microsoft’un katlanabilir modelin öncülerinden birisi olan Android telefonu yer alıyor.

Surface Duo 2 

Katlanabilir bir model olarak düşünülse de birbirinden ayrılmış iki ayrı ekranı ve oldukça hantal menteşeleri ile tanıtımı yapılan telefon Surface Duo 2 bu alanda hedefleri ıskaladı. Microsoft, 90 Hz yenileme hızına sahip iki AMOLED ekran, bir Snapdragon 888 işlemci ve 8 GB RAM ile telefonu desteklemişti. 

Zephyr

CES 2021’de tanıtımı gerçekleştirilen bu özel maske, giyilebilir hava temizleyicisi olarak adlandırılmıştı. Özel maskeler ile desteklenen ve hızlı hava sirkülasyonu sağlamak adına iki farklı fana sahip olan Zephyr, tanıtıldığı dönemde dikkat çekse de kullanıcılardan çok fazla ilgi görmedi.

OnePlus Watch

Akıllı saat sektöründe yeni bir şansını denemek isteyen OnePlus, 160 dolar ile piyasaya sunduğu modeli ile eleştirilerin odağında yer aldı. Özellikle sağlık ve kullanıcı takibi konusunda yanlış ölçümler yapması akıllı saatin işe yaramamasına neden oldu.

Facebook’un Ray-Ban ortaklığı

Facebook, Ray-Ban ile özel bir ortaklık yaparak akıllı gözlük konusunda girişimde bulundu. Bu gözlük Metaverse gibi yeni teknolojilerin konuşulduğu bir dönemde tamamen çağdışı olarak değerlendirildi. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir