Pandemi gölgesinde geçen bir yıl olmasına karşın 2021 yılında yeni teknolojiler tanıtıldı. Ekran kartları, işlemciler ve oyun konsollarına erişimin zorlaştığı 2021’de tüm bunlara rağmen olumlu gelişmeler yaşandı.

İşte 2021’de tanıtılan en yeni teknolojiler

iPhone 13

Sinematik mod (iPhone 13 serisindeki tüm cihazlarda mevcut), Pro ve Pro Max’in makro fotoğraf çekim modu gibi kamera özellikleriyle desteklenen iPhone 13, 2021 yılındaki en büyük yeniliklerden birisi.

Pixel 6

2021 yılında tanıtılan Pixel 6, Google’ın şimdiye kadar geliştirdiği en iyi Pixel akıllı telefon olarak kabul ediliyor. Materyal tasarım, Pixel 6’nın kameralarında yapılan iyileştirmeler şirketin bu alanda beğeni almasını sağladı.

Molekül Hibrit Yatak

Molecule Hybrid olarak geniş yer bulan yeni teknoloji, kişilere özel olarak yatak hazırlanan bir sistem. Yüksek fiyata sahip olmasına karşın yurt dışında büyük ilgi gören teknoloji, geleceğin yatak sistemlerindeki yenilikleri de şimdiden gösteriyor.

3. Nesil Apple AirPods

Apple’ın 2021 yılı itibariyle insanlığın kullanımına sunduğu bir diğer yeni teknoloji 3. nesil Apple Airpods. Yeni nesil cihazlar, Apple’ın yıllardır kullandığı EarPods tasarımını bırakmasının ardından tasarımda tamamen yenilendi.

Beats Fit Pro

Apple’a alternatif arayanlar için 2021 yılında öne çıkan diğer seçenek Beats Fit Pro oldu. ABD ve Avrupa ülkelerinde büyük dikkat çeken ve popülerlik kazanan teknoloji, bazı özellikleriyle fark yaratıyor.

Amazon Kindle Paperwhite

E-kitap meraklıları için Kindle Paperwhite Signature Edition 2021’de tanıtıldı ve sektördeki en iyi seçeneklerden birisi. Kindle Paperwhites’ten daha büyük bir ekrana sahip olması, USB-C şarj bağlantı noktasıyla desteklenmesi yeni modeli çok daha kullanıcı dostu hale getiriyor. <

9. nesil iPad

2021 yılında iPad Pro beklentiler dahilinde olsa da iPad Pro yerine iPad pazara sunuldu. 9. nesil iPad, yeni tablet arayanlar için teknoloji dünyasındaki en iyi seçenek.

iPad mini 2021

Standart iPad, Apple’ın 2021’de kazandığı tek tablet değil. Yeni iPad mini, yarattığı esneklik ile iPad’e göre bir seçenek yaratıyor.

Microsoft Surface dizüstü bilgisayar serisi

2021 yılında Microsoft’un tanıttığı Microsoft Surface dizüstü bilgisayar serisi, en çok ilgi çekenlerden birisi oldu. İlgi çekici bir tasarımıyla dikkat çeken Surface Laptop Studio, üç farklı kullanım moduna izin veren çift menteşe sistemiyle de esneklik sunuyor.

Apple Watch 7

2021’deki Apple’ın geliştirdiği bir diğer yeni teknoloji ise Apple Watch 7. Kendisinden önceki saatlere göre büyük bir yükseltme içermese de yeni akıllı saat alacaklar için bir dizi yenilik ve cazip özellik sunuyor.

Nintendo Switch

Nintendo Switch, OLED paneliyle sektörde büyük bir sürpriz etki yarattı. Nintendo’nun 2021’de geliştirilmiş Switch Pro’yu duyurması beklense de farklı, sürpriz bir cihaz geldi.

Wrap-Up

2021 birçok açıdan inişli çıkışlı bir yıl olmasına rağmen, birçok harika yeni gadget sunuldu. Wrap-Up ile 2022, tüketici teknolojisi dünyası için daha da büyük bir yıl olmasını sağlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir