2022 yılının sonuna yaklaştıkça özellikle dijital dünyada en çok dinlenen, izlenen ve kullanılan içeriklerin neler olduğu yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Son dönemlerde yapılan paylaşımlarda en çok kullanılan emojilerin açıklanması, teknoloji dünyasında dikkat çekti açıklamalar. Emoji konusunda resmi paylaşım, yetkili kurum olan Unicode Konsorsiyumu’ndan geldi. 

2021’de en çok kullanılan emoji ne?

Kurum tarafından yapılan açıklamalarda internette en çok kullanılan ilk 10 emoji paylaşıldı. Paylaşılan raporda dünyada çevrimiçi olarak etkinlik gösteren nüfusun %92’sinin emoji kullandığı ifade edildi. Unicode Emoji Alt Komite Başkanı Jennifer Daniel tarafından paylaşılan verilere göre 2021 yılında en çok kullanılan emoji gülmekten gözümden yaş geldi anlamı taşıyan Tears of Joy emojisi oldu. Kullanılan emojilerde yüzde 5’lik bir paya sahip olarak ilk sırada yer almayı başaran emojiyi kalp emojisi takip etti.

2021 yılında en çok kullanılan ilk 10 emoji ise şöyle;

😂 – Gülmekten gözünden yaş gelmek

❤️ – Kalp

🤣 – Gülmekten yerde yuvarlanmak

👍 – Beğeni işareti

😭 – Yüksek sesle ağlayan yüz

🙏 – Katlanmış eller (dua)

😘 – Öpücük atan yüz

🥰 – Üç kalpli gülen yüz

😍 – Kalp şeklinde gözlerle gülen yüz

😊 – Gözlerle gülen yüz

2019 yılında da benzer bir sıralama yaşanırken özellikle kalp şeklinde gözlerle gülen yüz daha üst sıralarda yer almıştı. 2019 ve 2021 yılları arasındaki farklılıkları gösteren Emoji sıralaması ise şu şekilde oluştu; 

emoji

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir