Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden ekonomik sorunlar ve özellikle çip krizi gibi bir durumunda ortasında kalınmasına rağmen Avrupa akıllı cep telefon piyasası, yıllık oranda tam %8 oranında büyüme sağladı. Pek çok sıkıntının arasında 2021 yılında Avrupa’da en çok satışı yapılan akıllı cep telefon markası da belli oldu. 

Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde akıllı cep telefon üreticileri için kabus niteliğindedir. Sebebi ise dünya genelinde yaşanan çip krizidir. Elbette ki çip krizinin en büyük sebeplerinden biri de pandemi ve pandemi sebebiyle alınan önlemlerdir. Ekonomik sorunlar da devreye girince akıllı cep telefon üreticilerinin eli kolu oldu demek mümkündür. Ancak bu pek de doğru olamaz çünkü geçtiğimiz yıl içerisinde onca sorun yaşamasına rağmen Avrupa’nın akıllı cep telefon piyasası yıllık anlamda %8 büyüme yaşandı. Bu büyümenin içerisinde ise Avrupa’da en çok satışı yapılan akıllı cep telefon markası ortaya çıktı.

28

2021’de Avrupa’nın lideri Samsung oldu

Samsung, 2021 mali yılı içerisinde Avrupa’daki en çok akıllı cep telefon satışı yapan üretici olarak adından söz ettirdi. Hemen arkasında ise Apple ve Xiaomi geliyor. Samsung bu başarısı ile beraber 2020’de Avrupa’daki en çok akıllı cep telefon satışı yapan marka olma özelliğini korur oldu. Samsung’un  bu başarıyı elde etmesinde katkı sağlayan akıllı cep telefon modelleri is şunlar oldu; Samsung Galaxy A serisi, Samsung Galaxy S serisi ve Samsung Galaxy Fold serisidir. 

2021, Intel’in bu zamana kadar ki en iyi yılı oldu

Fakat her ne kadar Avrupa’da en çok satışı yapılan üretici olma unvanını alsa da Samsung, 2020’ye oranla yalnızca %6’lık bir büyüme kaydetti. Samsung’un şu anki pazar payı %32, Apple’ın %26, Xiaomi’nin %20, Oppo’nun %8, Realme’nin %2, Vivo’nun %1 ve diğer markaların da %11’dir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir