Akıllı telefon pazarında bir çeyrek daha sona erdi. Mevcut çeyrek itibarıyla pazar analizlerinde kullanıcıların hangi özelliklere daha fazla ağırlık verdiği ve telefonlarda neleri daha çok sevdiği ortaya çıkarıldı.

AnTuTu tarafından piyasa ile paylaşılan yeni bir rapor, 2021 yılının 3. çeyreği için kullanıcı tercihlerinin öğrenilmesini sağladı. Telefonlarda dahili depolama, ekran, işlemci ve RAM gibi kritik donanımlarda kullanıcıların hangi özellikleri daha çok sevdiğini ortaya çıkaran AnTuTu böylece kullanıcı trendlerinin de öğrenilmesini sağladı.

Ekranlarda 6.6 inç önde

Yapılan araştırmalara göre özellikle 2021 yılı itibariyle kullanıcılar daha büyük ekranları daha fazla tercih etmeye başladı. Çoğu kullanıcının 6.6 inç ekranı tercih ettiğini ortaya çıkaran AnTuTu, mevcut tercihlerde bulunan kullanıcı oranının yüzde 32.4 olduğunu açıkladı. Listenin ikinci sırasında yer alan ekran boyutu ise 6.7 inç oldu. 7 inç ekranların tercih oranı ise yüzde 20 olarak açıklandı. Sektördeki son durum ise şöyle;

1 2

Ekran çözünürlüğünde ise kullanıcıların tercihi 1080p oldu.

2 2

Yenileme hızında ise 60 Hz ön plana çıkıyor. 

3

Qualcomm mu MediaTek mi?

Telefonlardaki işlemciler ile ilgili yapılan araştırmalarda ise özellikle dikkat çeken detay Qualcomm. Yüzde 61.8’lik bir pay elde eden Qualcomm yüzde 19.1 oranındaki pay ile MediaTek takip etti.

İşlemcide 8 çekirdek önde

İşlemci özelliklerinde ise 8 çekirdekli işlemciler kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Yapılan açıklamalara göre yüzde 99.1 oranında kullanıcıların tercihi 8 çekirdekli işlemciler.

4 1

RAM’de 8 GB

RAM bölümüne geçiş yapıldığında ise en çok tercih edilen 8 GB ve 12 GB RAM. İki grubun toplam payı yüzde 76.4’e kadar ulaşıyor. 8 GB açık ara en çok tercih edilen yüzde 49.8’e sahip olurken, 12 GB yüzde 26,6’sını oluşturuyor. 8 GB ve 12 GB toplu olarak ise sektörün yüzde 76.4’ünü oluşturuyor. Eski 6 GB, tamamen eskimiş değil ancak çok fazla ilgi görmüyor.

5

Depolamada minimum tercih 128 GB

Depolama alanına geçildiğinde ise kullanıcıların minimum 128 GB bir alana sahip model kullanmak istediği görülebiliyor. Bu alanda ise sektörde genel olarak durum şöyle; 

6

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir