17 yaşında olduğunu söyleyen bir YUBA takma isimli bilgisayar korsanı Marmara Üniversitesi’ni hackledi ve durumu SMS ile yetkililere aktardı.

Güvenlik açıkları, bilgisayar korsanları için sistemlere erişim sağlamak adına bir açık kapı bırakıyor. Benzer bir durum Marmara Üniversitesi’nde yaşandı. 5 bin 698 kişinin verilerine ulaşmayı başaran bilgisayar korsanı, sistemi hackledikten sonra açık olduğunu SMS ile yetkililere iletti.

KVKK tarafından da yapılan bilgilendirme ile ortaya çıkan saldırı, 15 Eylül 2022’de yaşandı. YUBA rumuzlu kullanıcı, internet sitesindeki bir açıktan yararlandı ve sisteme erişim sağladı. 3 hesap oluşturan ve 5 bin 698 kişinin bilgilerine erişen saldırgan, bu durumun ardından bilgilendirme yaptı.

SMS ile durumu bildirdi

SMS ile üniversitedeki ilgili birim ve kişilere bilgilendirme yapan YUBA; mesajında ise şunları söyledi;

 “Merhaba Sayın Marmara Üniversitesi. Ben YUBA, 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hiçbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hack’ledim. Yüksek risk içeren bir açık. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim, kapatın.“

Şu anda korsanın kim olduğu, gerçekten 17 yaşında olup olmadığı bilinmiyor. Ancak sistem açığı oluştuğu ve 5 bin 698 kişinin verilerinin ele geçirildiği KVKK tarafından teyit edilmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir