Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde acı bir sabaha uyandı. Kahramanmaraş depremi ülkemizdeki tüm vatandaşları yasa boğdu. Türkiye daha öncesinde görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Ülkemiz 6 Şubat sabahı derin üzüntü içerisindeydi. 10 ilimizi ve bu illerin ilçelerini ve köylerini etkileyen bu depremde milyonlarca kişi evsiz kaldı.

Bunun üzerine yardım kuruluşları, STK’lar seferberlik içerisinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım eli uzattı. Cumhurbaşkanlığı ise deprem bölgesindeki vatandaşlar için 10 bin TL’lik bir destek açıkladı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için adım adım destek alma aşamaları

Başvuruyu sadece cimer.gov.tr adresine girip E-Devlet girişi yaparak yapabiliyoruz. Resmi olmayan sayfaları itibar etmeyin.

cimer deprem yardımı

E-Devlet ile giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda yukarıda bulunan “Deprem Acil” butonunu tıklayın. E-Devlet üzerinden giriş yaptığınız için bilgileriniz dolu bir şekilde gelecektir zorunlu bilgiler kısmı boş olan var ise doldurun ve formun doğruluğunu kontrol edin. İlk kez e-posta girdiyseniz bir onay maili geliyor mail kutunuzu kontrol edin.

cimer deprem yardımı

İleri dedikten sonra karşınıza çıkacak olan metin kutusuna “Cumhurbaşkanlığının depremzedeler için yapacağı 10.000 TL’lik deprem yardımından faydalanmak ve …  Nolu IBAN hesabıma yatırılmasını istiyorum.” yazın ve yerine kendi IBAN numaranızı girin ve ileri butonuna basın.

cimer deprem yardımı

Karşınıza başvurunuzun detayları çıkacak bu alanda deprem bölgenizi seçin ve yasal bilgilendirmeyi onayladıktan sonra son bir kez daha başvuru detaylarınızı kontrol edin ve başvuruya tamamla diyerek destek işleminizi tamamlamış olacaksınız.          

cimer deprem yardımı

Bilgilere ilgili sayfadan ulaşılmıştır :
https://twitter.com/amucahidbozkurt/status/1625401553438883840

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir