Jack Dorsey, kripto para girişimi Spiral’in uzun zamandır üzerinde çalışmalar yaptığı yeni projesi Lightning Development Kit’in tanıtımını gerçekleştirdi. Bitcoin ile ödeme sistemini kolaylaştıran Lightning Network’ün bir parçası olan geliştirme kiti, tüm geliştiricilerin kendine özel cüzdan oluşturmasını sağlıyor. 

Kısa bir süre önce Twitter’daki CEO’luk görevinden ayrılarak kendi şirketi Square’in kripto para kolu Spiral ile ilgili olan çalışmalara odaklanan Jack Dorsey, Lightning Development Kit (LDK) adlı yeni hizmetinin duyurusunu yaptı. Bitcoin ağını daha da hızlandırmak adına hazırlanan LDK’yı “Dünyadaki herhangi bir geliştiricinin cüzdan oluşturmasını kolaylaştıran bir program.” olarak tanımlayan Dorsey, Bitcoin’in gerçek dünyadaki kullanılabilirliğini artırmak için çaba gösteriyor olabilir. Lightning Development Kit’in sahip olduğu en önemli özelliklerden biri de Java ve Kotlin’e ek olarak Swift, C ve Rust gibi yazılım dillerine destek veriyor olmasıdır. Bu da çeşitli kripto para cüzdanları geliştirmek adına geliştiricilerin işlerini daha da kolay hale getiriyor. Aynı zamanda bu geliştirme hizmeti kiti, mobil cihazlar ile satış noktalarındaki terminallere daha kolay bir şekilde entegre edilebilir. LDK’nın bu özellikler, bir yerde Bitcoin kullanarak ödeme yapmanın geleneksel olarak kredi  kartları kadar kolay bir hal alması için çalışmalar hızlandırılıyor. 

25 1

Bitcoin’i gerçek bir ödeme sistemi olabilir

Spiral mühendisleri, bir süredir Lightning Network adlı bir ödeme sistemi üzerinden çalışmalara devam ediliyor. Bu ödeme protokolü, Bitcoin’in ölçeklenme sorununa bir çözüm sunmak adına son derece kalitelidir. Lightning Development Kit’de tam olarak bu noktada adından söz ettiriyor. Mümkün olduğunda en büyük kitleye ulaşmak adına hareket eden Spiral, bu geliştirme kiti sayesinde ayrı ayrı Bitcoin ve Lightning Network cüzdan kullanma zorunluluğu tamamen kaldırılmış olacak. Söz konusu bu geliştirilen sistem kullanıma sunulursa, Bitcoin devriminin işte o zaman gerçekleşmeye başlayacağını söylemek de mümkün olabilir.

Spiral, resmi YouTube kanalından konuyla ilgili olarak bir paylaşımda bulunuldu. Bu paylaşımda Jack Dorsey’in bir kuklasının Lightning Network’tan ne gibi yararlanılması gerektiği söyleniyor. Aynı zamanda söz konusu bu video içerisinde Bitcoin ve Lightning Network’ün kullanıcılara gibi fayda sağlayacağı dile getiriliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir