Zynga’dan önemli satın alma: Oyunlar PC ve konsollara geliyor - Haberler - indir.com

Zynga’dan önemli satın alma: Oyunlar PC ve konsollara geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Platformlar arası oyun geliştirme konusunda önemli çalışmalara imza atan Zynga, yeni satın alma ile birlikte önemli bir adım attı.

Zynga tarafından yapılan son resmi açıklamada, ABD merkezli oyun şirketi Echtra Games için görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve satın almanın gerçekleştiği ifade edildi. Bu satın almanın en büyük önemi ise şirketin platformlar arası oyun geliştirme konusunda uzun zamandan beri ciddi bir yatırım yapmış olması.

Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldıTürk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldı

Zynga yeni oyunlar geliştirecek

ABD’nin en önemli oyun şirketlerinden birisi olan Zynga, yeni satın alma ile birlikte pek çok oyunu da bünyesine katmayı başardı. 2016 yılında kurulduktan sonra kısa süre içerisinde Torchlight III, Diablo, Diablo II, The Sims 4 gibi oyunlarda imzası olan Echtra Games, bu oyunlarıyla sadece ABD’de değil, dünya genelinde başarı elde etmeyi başarmıştı. Unreal Engine üzerine uzmanlığı bulunan şirket, yeni dönemde Zynga için oyunlar geliştirecek. Piyasaya sunulacak ilk oyunun ise RPG türde olması bekleniyor. Zynga ve Echtra Games’in ilk ortak çalışması olacak bu oyun, son dönemlerde popülerliğini yitiren RPG türünü yeniden gündeme getirebilir. Bununla birlikte Zynga’nın kısa süre içerisinde hem kendi hem de yeni şirket oyunlarının platformlar arası yapıya sahip olmasını sağlaması bekleniyor. Konuyla ilgili Zynga CEO’su tarafından yapılan açıklamalar bu beklentileri desteklerken, en popüler Zynga oyunlarından başlanarak PC ve konsollar için Zynga oyunlarının geliştirilmesi bekleniyor.


Zynga, 11 yılın ardından FarmVille'in fişini çekiyorZynga, 11 yılın ardından FarmVille'in fişini çekiyor

PAYLAŞ