Zynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadı - Haberler - indir.com

Zynga Türk oyun şirketini satın almak için kollarını sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Zynga’nın yeni Türk oyun şirketini satın almak adına girişimde bulunduğu öğrenildi. Satın almada taraflar anlaşma sağlarken, Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'deki bir oyun şirketini yüksek bir değer ile satın alarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Zynga, yeni bir satın alma konusunda da anlaşma sağladı. Konu ile ilgili Rekabet Kurumu üzerinden paylaşılan verilerde, Forgerhero ve iştariki olan ByteTpyer’ın satın alınacağı belirtildi.

Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldıTürk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldı

Zynga’dan ikinci satın alım

Masomo gibi Türkiye'deki pek çok yerli oyun girişimi için satın alma işlemleri gerçekleştiren Zynga, bugüne kadar pazarda sadece Türk girişimcilere 2.3 milyar dolarlık bir ödeme yapmıştı. Türkiye'de oyun alanında son yıllarda farklı girişimler de dikkat çekmeye başarırken, yeni satın alma Forgerhero için gerçekleştirilecek. Şirketin özellikle geçtiğimiz yıl kurulduğu göz önünde bulundurulduğunda, kısa süre içerisinde ciddi bir ivmenin yakalanması şirketin Zynga’nın ağına takılmasını sağladı.

2020’de kurulmuştu

2020 yılında Alperen Özkul ve Dağhan Demirci tarafından kurulan Forgerhero’nun, henüz yeni bir şirket olmasına rağmen yüksek bir değerleme ile satılması bekleniyor. Bugüne kadar piyasaya çok büyük bir oyun ile girişi yapmasa da Estonya'da bulunan iştiraki ByteTyper ile birlikte oyun pazarının en yeni ve sevilen oyun üreticilerinden birisi. İki şirket tarafından bugüne kadar 18 farklı oyun mobil oyunculara sunuldu. Piyasaya sunulan ve popüler olan oyunlardan bazıları ise şöyle; Jetpack Ride 3D, Spa Wellness 3D, Liquid Fill 3D ve Build Master.

Yeni satın almada fiyat açıklanmadı

Rekabet Kurumu üzerinden resmen onaylanmış olsa da henüz mevcut satın alma için ne kadarlık bir rakamda anlaşmanın sağlandığı bilinmiyor. Yeni satın almanın onaylanması ile birlikte Türkiye'deki oyun sektöründe Zynga etkisini daha fazla arttırmış olacak. 



PAYLAŞ