Zynga, 11 yılın ardından FarmVille'in fişini çekiyor - Haberler - indir.com

Zynga, 11 yılın ardından FarmVille'in fişini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Facebook’un çatısı altında bulunan Zynga yapım ve 2009 yılında yayınlanan oyun FarmVille yayın hayatının sonuna geldi. Zynga tarafından yapılan duyuruya göre FarmVille’nin fişini çekme kararı alındı. Bu duyurunun bağımsız bir karar olmak üzerine zorunluluk olduğu belirtiliyor. Öyle ki Adobe’un Flash Player’a verdiği desteği kesecek olması ile beraber FarmVille’nin en temel bileşeni ortadan kaldırılmış olacak. Dünyanın en bilinen oyun geliştirici şirketlerinden olan Zynga’nın birçok popüler yapımı bulunuyor. Bunlar arasındaki popüler isim FarmVille’nin fişini çekeceğini duyurdu. Yapılan açıklamalara göre bu çiftlik oyununa 31 Aralık tarihinden itibaren erişilemeyecek. Böyle bir kararın alınma sebebinin ise Zynga yerine Adobe’den ötürü olduğu belirtiliyor.

Farmville yayın hayatının sonuna geldi

Türk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldıTürk oyun şirketi Peak Games'in bir bölümünü Zynga aldı

Adobe’un yıllardır hayatımızda olan Flash Player’a desteği artık son bulunuyor. Bu yazılımın 2020 yılında dağıtımına son verileceği açıklanmıştı. Böyle bir durumda ise Flash Player tabanlı oyun ve diğer tüm içerikler bundan etkilenmiş olacak. Bu noktada Zynga ise yıllar önce piyasaya sunmuş olduğu FarmVille’nin fişini çekme kararı aldı. Ancak şirket, oyuncuların FarmVille serisine devam edebilmeleri için yeni yollar da hazırlamış durumda.

Oyuncular, FarmVille için ödeme yapmaya bir süre daha devam edebilecekler. Zynga’nın açıklamasına göre ödeme sistemi 17 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecek. Oyuncular, bu tarih sonrasında ödeme yapma ve alma imkanına erişemeyecekler. Ayrıca şirket, oyuncuların FarmVille ile kalan kısıtlı vakitlerini iyileştirmek için oyun için etkinlikler hazırlıyor. Bu etkinlik detaylarının ise önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. FarmVille kapatılması sonrasında oyuncular FarmVille 2 yada yaklaşan FarmVille 3 oynamaya devam edebilecekler. Ancak bu yapımların orijinal FarmVille kadar tutulup tutulmayacağı bilinmiyor. Bakalım Zynga tarafından sonlandırılacağı karar alınan FarmVille, bu noktada nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Türk oyun şirketi 'Rollic', Zynga'ya satıldıTürk oyun şirketi 'Rollic', Zynga'ya satıldı
Peak Games'i satın alan Zynga, ABD'nin en büyük mobil oyun şirketi olduPeak Games'i satın alan Zynga, ABD'nin en büyük mobil oyun şirketi oldu

PAYLAŞ