Zuckerberg'in Güvenliği için Servet Harcandı - Haberler - indir.com

Zuckerberg'in Güvenliği için Servet Harcandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 08:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya sektörünün dev isimlerinden Facebook, patronu Mark Zuckerberg'in güvenliğini sağlamak için 20 milyon dolar şeklinde ciddi bir rakam harcadı. Bu rakamlara baktığımız taktirde Mark Zuckerberg'i korumak için ciddi miktarda paralar gerekiyor. Son zamanların Facebook gündemini değerlendirdiğimiz taktirde, Facebook onlarca skandal habere konu oldu. Yaşanan bu olaylar hem patron Mark Zuckerberg'i ilgilendirirken hem de Facebook'un ciddi bir prestij kaybı yaşamasını sağladı. Hatta bununla da kalmayıp şirket ciddi oranda kullanıcı kaybetti. Şirket CEO Mark Zuckerberg'in korunması adına ciddi rakamlar harcıyor. 

Yaşanan bu olaylar Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'i de zaman zaman tehlike atıyor. Bu sebepten dolayı Mark Zuckerberg kendini korumaya alma ihtiyacı hissederek güvenliği için milyonlar harcıyor. Facebook tarafından Cuma günü gelen açıklamada CEO'nun kişisel koruması için 20 milyon dolar harcadığı bilgileri yer alıyor. Teknoloji şirketlerinin devleri çeşitli sebeplerden dolayı kendilerini koruma altında tutmaya yönelik hareket ediyor. Hatta kendi güvenlikleri için de milyon dolarlar harcıyorlar. Google'ın Larry Page'i ve Apple'ın Steve Jobs'u gibi diğer bazı kurucu CEO'lar gibi Zuckerberg de yıllık sadece 1$ maaş alıyor ancak toplam harcaması, büyük bir kısmı kendisi ve ailesi için sağlanan "genel güvenlik programı" ve kişisel seyahatlere harcanan bir şekilde 22.6 milyon dolar idi.

Facebook ile Messenger Tekrardan BirleşecekFacebook ile Messenger Tekrardan Birleşecek

Elde edilen bu sayı, 2017 yılında 9.1 milyon dolar iken bugünde iki katına çıktığının bilgisi geldi. Firma tarafından yapılan açıklamalara göre, bu rakamların 2.6 milyon dolarının özel uçak masraflarına harcandığının bilgisi yer alıyor ve hatta bu sayı da bir yıl öncekindeki 1.5 milyon dolar fiyatına göre yükselmiş durumda. Sosyal medya devi Facebook, COO Sheryl Sandberg'in güvenliği için de bir önceki yıla göre 0.3 milyon dolar artış ile 2.9 milyon dolar harcadığının bilgisi geldi. COO uçak masrafları için ise 900000 dolar harcanmış durumda. Rakamlara baktığımızda çok çılgın harcamalar ile karşı karşıya geliyoruz. Yapılan bu açıklamalar teknoloji devlerinin çeşitli güvenlik tehlikeleri ile karşı karşıya olduklarının düşüncesini akıllara getiriyor. Facebook gibi dev bir şirketin kurucusu olan Mark Zuckerberg'de kendisini ve ailesini koruma altında tutmak için milyonlar harcıyor. Bu rakamların bir kısmı farklı konulara gitse çoğunluğu güvenlik korumalarına harcanıyor. 


Facebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını DeğiştiriyorFacebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını Değiştiriyor
Facebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir DurumdaFacebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir Durumda
Facebook ve Instagramdan Beğen Butonu KaldırılabilirFacebook ve Instagramdan Beğen Butonu Kaldırılabilir

PAYLAŞ