Zuckerberg'e Facebook Hissedarlarından Kötü Haber - Haberler - indir.com

Zuckerberg'e Facebook Hissedarlarından Kötü Haber

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarında zirvedeki yerini korumaya devam eden Facebook zaman zaman çeşitli skandallar ya da mutlu edici haberler ile karşı karşıya kalıyor. Bugünlerde ise sosyal medya alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook hakkında son derece şaşırtıcı iddialar ortaya atıldı. Bugün itibariyle elde ettiğimiz bilgilere baktığımız taktirde, Facebook hissedarlarının, Facebook şirketinin kurucusu Mark Zuckerberg hakkında farklı planları olduğu ve hatta Zuckerberg'ü görevinden almak istediklerinin bilgisini elde ediyoruz. Teknoloji gündemine bomba gibi düşen bu iddialar hakkında henüz resmi bir açıklama söz konusu değildir. 

Facebook'un hissedarları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptıkları başvuruda, şirket kurucusu Mark Zuckerberg'in elinde bulunan halihazırdaki yetkilerini bağımsız olarak CEO'luk yapan kişiye ve hatta kendisine yönetimde çok fazla söz hakkı ile oy hakkı tanınmayan B tipi hisse yapısında değişikliğe gidilmesini talep ettiler. Facebook'un gündeme gelme konusu olan haberleri değerlendirdiğimiz taktirde sosyal medya devi şirket, son günceller çeşitli güvenlik açıkları ve veri sağlama skandalları ile karşı karşıya geliyoruz. Şirket açısından ciddi prestij kaybı ve güç kaybı sağlayan bu skandalların zaman zaman ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Cambridge Analytica sorunu öle gündemde yer aldıktan sonra oldukça büyük bir prestij kaybı ile sarsılan şirket adına yeni kurtuluş yolları aramaya yönelen hissedarlar, şirket bünyesinde bu tarz olaylardan dolayı yaşanan 100 milyar dolarlık bir değer kaybını çeşitli kararlar ile telafi etmeye yönelik hareket ediyor. 

Facebook nasıl ilerleyecek?Facebook nasıl ilerleyecek?

Zuckerberg'e Hissedarlardan Darbe

Bugün itibariyle ortaya çıkan iddiaları değerlendirdiğimiz taktirde Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, hissedarları ile karşı karşıya geldi. Hissedarlar tarafından, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruda yer alan ifadeler şu şekilde oldu; "Cambridge Analytica’nın milyonlarca Facebook kullanıcısının kişisel verilerini kötüye kullandığına dair haberlerin yayınlanmasında ardından, şirketin piyasa değeri Mart 2018’de 100 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Yine 100 milyar dolardan fazla bir kayıp Temmuz ayında şirketin çeyrek dönem sonuçları açıklanıp Facebook’un maliyetleri artarken gelir büyümesinin azaldığının ortaya çıkması ile gerçekleşti.” 

Yaşanan bu olayları ciddi yönetim zafiyeti olarak değerlendiren hissedarlar, sonuç olarak da kullanıcı kitlenin sosyal medya Facebook'a karşı duydukları güveni yitirdiklerini dile getirdiler. Pew Research adlı araştırma şirketi Facebook üzerinde yaptığı çalışmalar ve araştırmalar sonucunda Amerikalı gençlerin yüzde 44'ünün geçtiğimiz yıl içerisinde Facebook uygulamalarını cep telefonlarından sildiğini ortaya koydu. Araştırmanın sonucuna etki eden bu grubun yüzde 74'ü ya uygulamayı sildi ya da Facebook uygulamasını kontrol etmeyi bıraktı. Hatta bir kısmı ise Facebook güvenlik ayarlarında çeşitli değişiklikler yaptı. Anlaşılan o ki yaşanan bu güvenlik sorunları sebebiyle Facebook sektörel bir sıkıntı içerisinde yer alırken aynı zamanda kullanıcı kitlesini de kaybetmeye başladı. Bu durum şirket açısından değerlendirildiği taktirde ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Üstelik şirket içerisinde de çeşitli karşıtlıkları ortaya çıkarıyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler bu kadar ile kısıtlı olup Zuckerberg açısından herhangi bir açıklama henüz söz konusu değildir. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook ile Messenger Tekrardan BirleşecekFacebook ile Messenger Tekrardan Birleşecek
Facebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını DeğiştiriyorFacebook, Yeni Zellanda Saldırısı Sonrası Politikalarını Değiştiriyor
Facebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir DurumdaFacebook Messenger İçin Karanlık Mod Kullanılabilir Durumda

PAYLAŞ