Zuckerberg ve Trump arasında gizli görüşmeler ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Zuckerberg ve Trump arasında gizli görüşmeler ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 11:00:23
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile geçmiş ABD başkanı Donald Trump arasında 2019 yılında yapılan görüşmenin detayları gün yüzüne çıktı. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde ABD’de George Floyd’un infaz edilmesinin ardından ülkenin pek çok noktasında başlatılan protestolar anlamında sosyal medya platformları harekete geçti. Geçmiş ABD başkanı Donald Trump tarafından yapılan bir takım açıklamalar Twitter tarafından 'şiddeti yücelttiği' gerekçesi ile limitlendirildi. Fakat Facebook, Trump'a karşı sessiz kalmış ve paylaşımlarına veya profiline de kısıtlama koymamıştı. Yaşanan bu durum karşısında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, siyahilerin haklarını savunan gruplar tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı. Söz konusu bu tartışmalar halen sürmeye devam etmektedir. Gazeteci Max Chafkin, PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel hakkında yazdığı The Contrarian kitabında, Trump ile Zuckerberg’in yapmış olduğu gizli anlaşmalardan bahsedildi.

Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?

Mark Zuckerberg, Trump’ı denetlememek için söz vermiş

2020 ABD başkanlık seçimlerinde bir yıl kadar önce, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ile başkan Donald J. Trump bir araya geldi. O dönemler Zuckerberg, kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlandıkları kripto para birimi Libra ile ilgili olarak ABD Kongresi’ne ifade vermek için başkent Washington’da yer alıyordu. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre, Trump tarafından yapılan davet gerekçesiyle Beyaz Saray’daki akşam yemeğine katıldı. Konuyla ilgili olarak Facebook tarafından yapılan açıklamada 'normal bir görüşme' olduğu dile getirilen akşam yemeğinin o kadar da normal olmadığı aktarıldı. Max Chafkin’in aktardığı bilgilere göre; söz konusu yemeğe Mark Zuckerberg’in yanı sıra Donald Trump ve damadı Jared Kushner ile Peter Thiel de katılım gösterdi. 

Chafkin, kitapta yer alan bilgilere göre bu üçü arasında sır gibi saklanmasına karar verilen bir anlaşmadan söz edildi. Bu anlaşmaya göre Facebook, Trump'ın söylemlerini topluluk kurallarından muaf tutacak. Bunun karşılığında ise Donald Trump başkanlığında olan hükumet, Facebook'un aleyhine olabilecek yasal düzenlemeleri yürürlüğe koymayacaktı. Yani hem Trump hem de Zuckerberg anlaşma karşısında karlı çıkmış olacak. Hatta öyle ki ortaya çıkan bilgilere göre Facebook CEO’su, başkan Trump’a ‘şirket olarak yanlarında olacakları’ konusunda söz bile verdi. Konuyla ilgili olarak Facebook tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Özellikle de Mark Zuckerberg’in bu iddialar hakkında ne gibi yorum yapacağı merak ediliyor. 

 


Facebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesaiFacebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesai
Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildiApple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi
İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savunduİngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savundu

PAYLAŞ