Zuckerberg, kendisini Facebook'tan kovmayı düşünmüş - Haberler - indir.com

Zuckerberg, kendisini Facebook'tan kovmayı düşünmüş

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-21 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Geçtiğimi İlkbahar aylarında, Cambridge Analytica skandalı ile ortalığı sallayan ve birçok kullanıcısının veri gizliliğini ihlal eden Facebook, uzun bir süre bu konuyla gündemde kaldı. O dönemde birçok ünlü isim tarafından ve bazı kesimlerdeki halk tarafından Facebook'a ciddi tepkiler yapmıştı. Birçok kullanıcı da Facebook hesabını kapatarak olaya tepkisini gösterdi. Facebook bu anlamda resmi olarak da yargılandı. Durumu da platforma getirilen güncellemeler ve yapılan açıklamalarla birlikte toparlamaya çalıştılar.

Geçtiğimiz günlerde, olayların başında yer alan isim, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ile bir röportaj gerçekleştirildi. Mark Zuckerberg, röportajda Cambridge Analytica skandalından da söz etti. O süreçte, ilk etapta Facebook'u tamamen bırakmayı düşündüğünü dile getirdi.

Zuckerberg, skandal dolayısıyla kendisini işten kovmayı düşündüğünü söyledi

Cambridge Analytica skandalı, sosyal medya dünyasının bugüne kadar gördüğü en geniş çaplı veri skandalı olayı oldu. Oldukça da uzun bir süre gündemde kalan konu şu an konuşulmuyor olsa da kimse tarafından unutulmuş değil. Zuckerberg skandal sonrasında birçok kez özür diledi ve Facebook'un gizlilik politikalarında değişiklikler yaparak, kullanıcılarının güvenini yeniden kazanmaya çalıştı.

Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Yaptığı röportajda, veri skandalı olayından sonra kendisine birisinin kovulup kovulmayacağıyla ilgili sorulan soruya, şu yanıtı verdi, 'Burayı ben dizayn ettim ve neredeyse her kararı ben aldım. Eğer birinin kovulması gerekiyorsa bu ben olmalıyım.' Daha sonra da toplumu güvenini yeniden kazanmak adına, çalışmaya devam etme kararı aldığını dile getirdi.  Fakat her ne açıklama yapılırsa yapılsın, Facebook'a duyulan güven ciddi anlamda sarsılmış durumda.





PAYLAŞ