Zuckerberg boykot hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Zuckerberg boykot hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyalar arasında popülerliği oldukça yüksek olan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal medyalar için başlatılmış olan boykot ile ilgili açıklamada bulundu. Zunckerberg, boykota destek veren reklamverenlerin temmuz ayından sonra geri döneceğinin bilgisini verdi. Facebook'un bu sıradan nefret söylemi ve yanlış bilgiye izin veren politikası nedeniyle fazlasıyla eleştirildiğini ve boykot edildiği bilinen bir durumdur. Şirketin Facebook ve Instagram'daki birçok müşterisi, bu nedenden dolayı temmuz ayı sürecinde reklam vermeyeceklerini belirtmişti. Bu firmalar arasında PlayStation, Coca-Cola, Honda, Starbucks, Microsoft gibi dünya devleri yer alıyor.

#StopHateForProfit etiketi ile beraber başlayan bu kampanya pek çok firma dahil olurken, Zuckerberg'ün de konu hakkındaki düşünceleri gün yüzüne çıktı. Şirketin CEO görevini yürüten Zuckerberg, reklamverenlerin Facebook'u boykot etmesinden dolayı endişeli olmadığını ve politikalarını değiştirme gibi bir planlarının bulunmadığını belirtti. Çarşamba günü The Information tarafından yayınlanan ve Zuckerberg'üç çalışanlarıyla yaptığı sanal konferansta yaptığı bir konuşma metninde alındığı açıklanan ifadeye göre yapılan bu boykotun sosyal medya devinin alt çizgisine zarar verecek bir PR sorunu olduğunu açıkladı. 

Facebook Instagram beğenileri satan ve kullanıcıları verilerini çalan iki siteye dava açtıFacebook Instagram beğenileri satan ve kullanıcıları verilerini çalan iki siteye dava açtı

“Politika ve yaklaşımlarımızı değiştirmeyeceğiz”

The Information’ın aktardığına göre Zuckerberg, “Gelirimizin küçük bir yüzdesine veya herhangi bir yüzdesine yönelik bir tehdit nedeniyle politikalarımızı veya yaklaşımlarımızı değiştirmeyeceğiz” diyen Zuckerberg, yaşanan boykotun Facebook'a reklam veren 8 milyon reklamverenin sadece küçük bir kısmını içerdiğini, şirketin gelirinin neredeyse neredeyse tamamını kazanmaya devam ettiğini belirtti.

Vatandaşlık hak grupları tarafından başlatılan #StopHateForProfit kampanyası, şirketin nefret söylemi, şiddet içerikleri ve yanlış bilgiler konusunda gerekli önlemleri almamasından dolayı başlatılmıştı. İnsanların uyguladığı baskıdan dolayı politikalarını belirleyemediklerini dile getiren Zuckerberg, boykotla teknik olarak tehdit edildiklerini ve şimdi geri adım atarlarsa teslim olmuş olacaklarını ve bu tarz olaylara daha çok karşılaşacaklarını söyledi. Zuckerberg, yaşanan bu boykotun temmuz ayından sonra unutulacağını ve reklamverenlerin yeniden Facebook ve Instagram’a reklam vereceğini düşünüyor.


Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?
Facebook'ta bir kullanıcı nasıl sessize alınır?Facebook'ta bir kullanıcı nasıl sessize alınır?
Coca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden olduCoca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden oldu

PAYLAŞ