ZTE dünyada bir ilki gerçekleştirerek - Haberler - indir.com

ZTE dünyada bir ilki gerçekleştirerek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticileri, her geçen gün akıllı telefonlarda yeni ivovasyon teknolojiler denemeye devam ediyor. Uzun bir süredir önde gelen üretici markalardan, ekran altı kamera teknolojisine yönelik bir hamle bekleniyordu. Ancak ekran gövde oranı noktasında şirketler en son delikli kamera tasarımı ile en yüksek orana eriştiler. Oldukça çok beklenen ekran altı kamera teknolojisi ise bir türlü gelemedi. Ancak geliştirmeler ve çalışmalar sürerken, buna yönelik çok yakın zamanda bu yeni teknolojiyi hayatımızda görebiliriz. Öyle ki bu alandaki ilk adımın ZTE cephesinden gelmesi bekleniyor. Akıllı telefonlarda tasarımı iyileştirmek ve daha şık bir hale getirmek için başlıca ekran çerçevelerini inceltmek gerekiyor. Bunun için ise pazarda ekran çentikleri, selfie kamerası için ekran delik tasarımları ve motorlu pop-up sistemler görmüştük. Çok yakında ise ekran altı kamera teknolojisi görebiliriz.

Ekran altı kamera teknolojisi ZTE’den gelebilir

Resmi olarak tanıtılan ZTE Axon 11 SE 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan ZTE Axon 11 SE 5G özellikleri ve fiyatı

Bu söz konusu teknoloji üzerinde şuan için Samsung, Xiaomi, Visionox ve OPPO gibi şirketleri çalışıyor ve geliştirmelerini sürdürüyor. Ancak bu alandaki ilk hamlenin ZTE tarafından yapılacağı ortaya çıktı. Söylenene göre şirket ZTE A20 5G modeli ile dünyanın ilk ekran altı kamera teknolojisine sahip akıllı telefon modelini piyasaya sürecek. Henüz çok fazla detay yer almayan bu yeni telefonun ekran altındaki selfie kamerası ile nasıl bir performans sunacağı ise bir hayli merak ediliyor.

Daha öncesinde konu hakkında konuşan OPPO yöneticisi Brian Shen, örnekler için beklentinin düşük tutulması gerektiği ifade ediliyor. Yöneticiye göre mevcut sistemler selfie kamera performansını oldukça olumsuz etkiliyor. Bu sebeple teknolojinin hala oldukça erken aşamada olduğu ve üzerine çok daha çalışma yapılması gerektiği aktarılıyor. Bu kapsamda “ideal” modellerin 2021’de geleceği bekleniyor. Bu yıl sonunda ise ekran altına selfie kamerası yer alan başka cihazların da gelmesi bekleniyor.


Resmi olarak tanıtılan ZTE Axon 11 4G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan ZTE Axon 11 4G özellikleri ve fiyatı
ABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyorABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor

PAYLAŞ