ZTE Axon 20 5G'nin tanıtım tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

ZTE Axon 20 5G'nin tanıtım tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-17 16:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, ekrana gömülü ön kamera teknolojisine sahip dünyanın ilk akıllı telefon modeli olması beklenen cihazı Axon 20 5G’nin lansman tarihini resmi olarak açıkladı. Basın görselleri de yer alan Axon 20 5G modelinin görüntüsü, ekrana gömülü kamera tasarımını da destekliyor nitelikte diyebiliriz. Pazarda hem akıllı telefon hem de telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan ZTE, Çin’in yerel sosyal medya platformu olan Weibo’da paylaşmış olduğu bir basın görseli ile şirketin, yeni akıllı telefon modeli ZTE Axon 20 5G’nin 1 Eylül’de resmi olarak tanıtılacağını duyurdu. Şirket, basın görselinde cihazın önden görünüşünü de paylaştı ve model hakkında heyecanı artırmış oldu.

Akıllı telefonlar bildiğiniz üzere son yıllarda ekran gövde oranı ve tasarıma yönelik büyük sıçrayışlar göstermeyi başarmış durumda. Çentikli tasarımlar ile başlayan bu seri de delikli ekran tasarımlarını son olarak görür olduk. Şimdi ki adım ise akıllı telefonları yüzde 100’e yakın ekran gövde oranı sunabilmeye yarayacak olan ekrana gömülü ön kamera sistemleri olacak.

ABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyorABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor

ZTE Axon 20 5G’nin ekran altı kamera ile geleceği netleşti

ZTE tarafından paylaşılan basın görselinde, Axon 20 5G’nin ekranında herhnagi bir çentik veya kamera deliği yer almıyor. Bu kapsamda ise ZTE Axon 20 5G’nin ekrana gömülü ön kameraya sahip ilk akıllı telefon modeli olacağını gösteriyor. ZTE’den bir sürpriz olarak pop-up kamera kullanma ihtimali de bulunuyor. Ancak ekrana gömülü kamera tasarımındaki en büyük sorun ışığın ekrandan geçip kamera sensörüne ulaşırken bozulması ve kalitesiz bir fotoğraf çıkması oluyor. ZTE ise söz konusu sorunları aşarak ekrana gömülü ön kamera tasarımını en uygun hale getirmişe benziyor.

Söylenene göre ZTE Axon 20 5G, Snapdragon 765G işlemcisinden gücünü alacak. 6 GB, 8 GB ve 12 GB RAM kapasiteli seçeneklere sahip olacak olan model 64 GB, 128 GB ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olacak. 6.92 inç Full HD+ OLED bir ekran ile gelecek olan Axon 20 5G, enerjisini 4120 mAh’lik bir bataryadan alacak. Ön tarafta ekrana gömülü 32 MP kamera görecekken, arka tarafta ise 64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP olarak dörtlü kamera sistemi göreceğiz.


ZTE dünyada bir ilki gerçekleştirerekZTE dünyada bir ilki gerçekleştirerek
ZTE'nin yeni akıllı telefonun ilk görselleri ortaya çıktıZTE'nin yeni akıllı telefonun ilk görselleri ortaya çıktı

PAYLAŞ