Zte Axon 10 Pro ilk 5G telefon oldu - Haberler - indir.com

Zte Axon 10 Pro ilk 5G telefon oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-07 10:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

5G teknolojisinin gelişmesi uzun bir süredir gündemde. Ve bu durumda akıllı telefon üreticileri arasında yeni bir rekabetin kapısını aralıyor. Önümüzdeki senelerde dünya çapında yaygın olarak kullanılması beklenen 5G ağı ile ilgili birçok ülke altyapı çalışmalarını hızlandırsa da, bu konuda en çok ilerleme kaydeden ülkenin de Çin olduğu aşikar. Durum böyle olunca, ilk 5G desteğine sahip akıllı telefonda Çin’e ait bir markadan geldi.  

Çin’de ilk 5G telefon satışa çıktı 

Trump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzereTrump, ZTE'nin yasağını kaldırmak üzere

Çin merkezli ZTE, beklenmedik bir adım atarak  ZTE Axon 10 Pro 5G adını verdiği cihazı gün itibariyle pazara çıkardı. Marka bu telefonu ilk olarak Şubat ayında Barcelona şehrinde düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı. Markanın sene çıkmayı hedeflediği cihaz hakkında teknoloji dünyasında çekinceler vardı. Telefonun çıkış tarihinin ertelenebileceğine dair iddialarda vardı ki, ZTE o iddiaların hepsini çürüterek Axon 10 Pro 5G’yi kullanıcısına sundu. 

Huawei'den 5G destekli telefon!

6.47 inç ekran boyutuna sahip olan ZTE Axon 10 Pro 5G, Qualcomm’un ilk nesil X50 5G modemini kullanıyor. Bu noktada önemli bir cihaz olarak karşımıza çıkan Axon 10 Pro 5G 1080p AMOLED ekranla kullanıcılarını karşılıyor. 

Axon 10 Pro 5G  ilk olarak Çin’de satışa çıkarıldı. Marka her ne kadar alanında önemli bir adım atarak öne geçse de, kullanıcıların 5G gücünden faydalanabilmek için biraz daha beklemesi gerekiyor. Chine Mobile’ın Çin’deki 5G şebekesini Ekim ayının sonlarına doğru bitirmesi bekleniyor. Yıl sonuna kadar ülke genelinde 50’yi aşkın şebekeye 5G hizmeti sunmayı hedefleyen şirketin bu hedefinde bir gecikme olup olmayacağını ancak Ekim ayında görebilecek olsak da, bu şebekelerin tamamen ne zaman hayata geçeceği konusunda henüz herhangi bir açıklama gelmediğini de belirtmek gerek. Yani durum böyle olursa Axon 10 Pro 5G’nin üstün performanslarını göstermek için sabretmesi gerekecek. 

ZTE, Huawei’yi geride bıraktı! 

Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

Beklenmedik bir atak yaparak ilk 5G teknolojisine sahip akıllı telefonu pazara çıkaran ZTE’nin, bu alanda en büyük rakibi olan Huawei’yi de alt ettiğini söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere Huawei ilk 5G teknolojisine sahip Mate 20 X 5G’yi 16 Ağustos itibariyle Çin’de pazara çıkarmayı bekliyordu. Ancak Mate 20 X 5G, İngiltere dahil olmak üzere bazı dış ülkelerde ön satışa çıkmıştı. Bunun yanı sıra OnePlus ve Oppo’da 5G teknolojisine sahip akıllı telefonları bazı ülkelerde pazara sunmuştu. Ancak Çin’de ilk pazara çıkan 5G telefon ZTE’ye ait oldu. Bu durumun ZTE’yi Çin’de ilerleyen dönemlerde güçlü bir konuma getirmesi de bekleniyor. Ancak markanın bu adımla ve sunduğu donanımla rakiplerini geride bırakmaya devam edip edemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 


ABD'den ZTE ve Huawei boykotu!ABD'den ZTE ve Huawei boykotu!
ZTE Axon 9 Pro çok yakında geliyor!ZTE Axon 9 Pro çok yakında geliyor!

PAYLAŞ