Zorunlu deprem sigortasını yaptırdınız mı? - Haberler - indir.com

Zorunlu deprem sigortasını yaptırdınız mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-20 23:00:00
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Teknoloji

Binalarda depremin neden olacağı maddi zararların karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan zorunlu deprem sigortası  yasalar kapsamında tüm konu sahiplerinin yaptırması gereken sigorta ürünlerinden biridir. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde en önemli sigorta ürünlerinden biri olduğu da aşikar. Depremi önlemek mümkün olmasa bile depremin neden olacağı zararlara karşı önceden tedbir almak zorunlu deprem sigortası sayesinde mümkün olabiliyor.

Yasalar kapsamında zorunlu deprem sigortasının istisnasız tüm konutlar için yapılması gerekiyor. Elbette her konut için  sigorta masraflarının aynı rakamlara tekabül etmediğini de belirtmek gerekir. Binanın yaşı  ya da konutun ölçüleri gibi pek çok farklı bilgiye bağlı olarak zorunlu deprem sigortası için ayrılması gereken bütçe değişkenlik gösteriyor. Bu noktada makul fiyat sunan sigorta firmalarının tercih edilmesinin avantajlı bir seçenek olduğunu belirtmek gerekir.

Bu arada online zorunlu deprem sigortalarını Generali'den inceleyebilirsiniz ve aynı zamanda fiyat öğrenebilirsiniz. Firmanın internet sitesinde merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını bulabileceğiniz detaylı içerikler mevcut. Deprem sigortasının tam olarak neleri kapsadığı ya da isteğe bağlı olarak sigorta poliçesine nelerin ilave edilebileceği gibi konularda da ayrıntılı bilgilerin yer aldığını bilmeyenler için aktaralım. Bu sayede sigorta poliçesinin tamamen sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda beklentilerinize yönelik olarak hazırlanması mümkün olabiliyor.

Depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı zararları da kapsayan zorunlu deprem sigortası deprem felaketinin ardından en azından ekonomik anlamda kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı oluyor. Bu arada sigorta poliçesine binaların bacalarından koridorlarına ve merdivenlerine kadar pek çok bölümünün dahil edilebileceğini de belirtmek gerekir. Binaların bağımsız bölümlerini ayıran ortak duvarlar da  sigorta poliçesine dahil edilebiliyor.

Bu noktada en çok merak edilen unsurlardan biri deprem sigortası için ne kadar bütçe ayrılması gerektiğidir.  İşte bu sorunun yanıtı için rotanızı hemen Generali Sigorta internet sitesine çevirmeniz gerekiyor. Bu siteye tıklamanız durumunda fiyat teklifi alabilir ve böylelikle deprem sigortası yaptırmak için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini çok daha net bir rakam eşliğinde öğrenebilirsiniz.





PAYLAŞ