Zoom’un ilk çeyrek gelirinde %191 büyüme! - Haberler - indir.com

Zoom’un ilk çeyrek gelirinde %191 büyüme!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-09 19:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Uzaktan çalışma ve eğitim dönemi ile birlikte Zoom’un 2021 yılı ilk çeyrek gelirleri rekor büyümeyle kapandı. Şirket yüzde 191 büyüme oranı yakaladı.

Pandemi döneminde yüksek kullanım oranlarına ulaşmayı başaran Zoom, 2021 yılında da büyümesini sürdürüyor. 30 Nisan 2021 tarihi itibari ile sona eren ilk mali yıl finansal sonuçları hakkında rapor paylaşan Zoom, yeni yılın ilk çeyreğinde yüzde 191 oranında büyüme elde etti. Bu büyüme ile birlikte toplam gelir 956.2 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Son yıla yönelik yapılan değerlendirmelerde 100 bin dolardan fazla katkı yapan müşteri sayısında da ciddi bir artış yaşandı. Rapora göre yüzde 160 oranında yaşanan bu artış ile birlikte şirketin gelirlerinin daha da yükselmesi sağlandı.

Zoom, iPad Pro güncellemesi ve yeni özelliklerini duyurduZoom, iPad Pro güncellemesi ve yeni özelliklerini duyurdu

Çalışan sayılarına göre şirketlerin Zoom kullanım oranlarında yükseliş görüldü. Toplam çalışan sayısı 10'dan fazla olan müşteri sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 187 oranında artış kaydetti ve 497 bine çıktı.

“Yıl beklentisi 3.99 milyar dolar!”

Şirketin ilk çeyrek ile birlikte elde etmiş olduğu yüksek başarı, yıl hedeflerinde de değişiklik yapılmasına imkan tanıdı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zoom kurucusu ve CEO’su Eric S. Yuan, mali yılın tamamı için beklentilerin 3.975 milyar dolar olduğunu ancak mevcut raporlar sonucunda bu hedefin 3.99 milyar dolar olarak arttırıldığını ifade etti. 

Açıklamalarında mevcut rapor ve şirketin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapan CEO Yuan, “Mali yıla; yüksek kârlılık ve nakit akışı ile birleşen yıldan yıla %191 gelir artışının da etkisiyle güçlü bir kârlılık ve nakit akışı ile başladık. Müşterilerimizin her yerden çalışabilmesi ve öğretim görmesine olan değişmez bağlılığımız ile genişleyen, yenilikçi ve akıcı video iletişim platformumuz başarılı sonuçlar getirmeye devam etti. Teknoloji portföyümüzü güçlü video SDK’mızla geliştiricilere ve Zoom Events ile kurumlara ulaştırdık. İşi artık bir mekanla tanımlamak yeterli değil, Zoom’un bağlantı kurmak ve en iyi fikirleri hayata geçirebilmeleri için ekiplerinize güç kattığı bir alana dönüştü. Hem fiziksel hem sanal bağlantılarda daha çok esneklik, üretkenlik ve mutluluk olanağı veren hibrit çalışma dönüşümüne öncülük etmek için enerji doluyuz” dedi.



PAYLAŞ