Zoom'dan gerçek zamanlı çeviri özelliğine 12 dil daha ekleniyor! - Haberler - indir.com

Zoom'dan gerçek zamanlı çeviri özelliğine 12 dil daha ekleniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 18:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Gerçek zamanlı çeviri özelliği ile büyük bir çıkış yakalayan Zoom, mevcut özelliği için dil genişlemesi yapıyor.

Kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve uygulamadaki dil problemini büyük oranda ortadan kaldırılacak olan özellik için 12 dil daha desteklenmeye başlayacak. 18 dil için destek veren uygulama, yeni genişleme ile birlikte toplamda 30 farklı dil için destek vermeye başlayacak.

Zoom gerçek zamanlı çeviri özelliği genişliyor! 

Zoom tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte mevcut genişleme hakkında detaylara yer verildi. Özellikle korona virüs döneminde artan kullanım, dil problemlerinin ortaya çıkmasına neden olduğu gibi kullanıcıların sorunsuz bir şekilde iletişim kurması, kişisel ya da iş ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına dil için daha geniş bir desteğin uygulamada yer alacağı belirtildi. Uygulamada şu anda İngilizce destek sağlansa da önümüzdeki günlerde tüm diller aktif hale gelecek.

Zoomtopia 2021 etkinliğinde yer verilen yine gelişme, aynı zamanda gerçek zamanlı olarak test edildi. Konferans uygulaması üzerinden yapılan görüşmelerde, İngilizce olarak yapılan anlatımlar gerçek zamanlı olarak Japonca ve Çince’ye çevrildi. Daha sonrasında ise bir yönetici Almanca olarak konuşma yapmaya başladı ve mevcut konuşmalar bu sefer İngilizceye çevrildi. Yapılan testler ve gerçek zamanlı anlatımlarda uygulamanın sorunsuz bir şekilde destek vermesi gözlerden kaçmadı.

Etkinlikte 12 dil daha ekleneceği belirtilse de hangi dillerin ekleneceği belirtilmedi. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak güncelleme ile birlikte Zoom’un gerçek zamanı çeviri özelliğinin hangi diller için destek alacağı öğrenilmiş olacak. Ancak yapılan tanıtımlarda ve videoda belirtilen bazı bilgilere göre Çince, Japonca, İngilizce ve Portekizce gibi diller çeviride kesin olarak bulunacak.

Gerçek Zamanlı Çeviri Özelliği Ücretli Mi Olacak?

Özellik için bazı kaynaklarda özel bir abonelik sisteminin uygulanacağı da öne sürüldü. Ancak etkinlikte böyle bir detaya yer verilmediği gibi genişletilmiş dil desteğinin tanıtılması ile birlikte abonelik ve ücret hakkında da detaylı bir bilgilendirme yapılabilir. 

Şirket tarafından geçtiğimiz gün gerçekleştirilen özel tanıtım, sosyal ağlardan da canlı olarak yayınlandı. Zoom tarafından yapılan tanıtımlara ve yeni özelliklere ulaşmak için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.





PAYLAŞ