Zoom'da bulunan tüm güvenlik açıkları - Haberler - indir.com

Zoom'da bulunan tüm güvenlik açıkları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-05 19:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaşanan koronavirüs salgın sebebiyle dünya genelinde kullanıcılar kendisini eve kapatmış durumda. Bu yaşanan durumla beraber tüm işler ve toplantılar dünya genelinde sesli ve görüntülü görüşme yazılımları üzerinden gerçekleşiyor. İnsanlar artık evden çalışmaya başlarken, bu dönemde en fazla tercih edilen uygulama Zoom oldu. Son günlerin en popüler uygulaması olan Zoom, kullanıcıların grup halinde görüntülü görüşme yapmasına imkan sağlıyor. Şuan için birçok bölgede hem iOS hem de Android tarafında zirveye yerleşmiş durumda. Kullanıcı sayısı noktasında da inanılmaz bir oranda yükseliş sergileyen servis, normal işletmelerin yanı sıra resmi kurumlar tarafından da tercih edilmeye başlandı.

Zoom uygulaması zirveye oynamaya devam ediyor

Zoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdıZoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdı

Genel olarka iyi bir çalışma sistemine sahip olarak kullanıcıları memnun eden Zoom için gündemde ciddi bir güvenlik açıklarına yönelik iddialar bulunuyor. Ülkemizde de aktif olarak kullanılan bu uygulamanın ilk etapta iOS sürümüyle alakalı kullanıcı bilgilerini Facebook’a sızdırdığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra şirket bu durumu değiştirmek adına uygulamayı güncellemişti. Daha sonra ise Zoom’da uçtan uca güvenlik sunuluyor denilmesine karşılık sunulmadığı ortaya çıktı. Diğer yandan Zoom’un bazı kullanıcı bilgilerini ve fotoğraflarını kişi yönetimi sistemi sebebiyle kısıtlı olmasa da başkalarına sızdırdığı ortaya çıktı. Şirket servisi geliştirmek için birçok veriyi topladığını ifade ediyor. Bu durumda tepki çekerken, Zoom tarafından kullanılan ID sisteminin de basit olmasıyla güvenlik riski oluşturduğu ve görüşmelere izinsiz girişlerin önünü açtığını aktarıyor.

Çin merkezli olan Zoom aşırı fazla çalışanı olması ile de güvenlik tarafında endişe içeriyor. Zoom ise buna karşılık olarak gündeme gelmeye devam ederken, kullanıcı sayısını da artırmayı sürdürüyor. Kullanılan bu servis henüz yüzde 100 olarak güvenli sayılmazken, uygulamanın popüler olmasına karşılık hala kullanımının artığını belirtelim.


Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!
SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

PAYLAŞ