Zoom yasaklama kararı ile karşı karşıya - Haberler - indir.com

Zoom yasaklama kararı ile karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 10:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanların en popüler uygulaması Zoom, yasaklanma kararı ile karşı karşıya. Son zamanlarda oldukça fazla kullanılan ve aynı zamanda çokça konuşulan uygulama, gündemden düşmek bilmiyor. Uygulama hakkında ortaya çıkan iddialardan biri de yasaklanma kararı ile karşı karşıya kaldığı. Daha önce de Zoom için New York City Eğitim Departmanı yasaklama kararı almıştı. Yerel büyüklükte olan bu kararın ardından ulusal çapta bir yasaklama kararı da geldi. Yasaklamaya neden olarak, veri güvenliği sorununun da ortaya çıktığı belirtildi. 

Zoom yine bir sorun ile karşı karşıya

Son zamanların en popüler haberleşme uygulaması Zoom, yasaklanma ile karşı karşıya geldi. Korona virüs salgınına karşı alınan önlemler karşısında uzaktan eğitim faaliyetler her geçen gün daha net bir şekilde devam ediyor. Eğitim vermek için kurumlar birbirinden farklı uygulamalar kullanmayı deniyor. Bu uygulamaların başında gelenlerden biri de Zoom. Zoom ülkemizde de bazı okullar tarafından kullanıldı fakat daha sonradan MEB'ten bir açıklama yapılmıştı.  Şöyle ki bazı öğretmenlerin mecburen girmiş olduğu kredi kartı bilgilerinin kullanılarak işlem yapıldığının ortaya çıkmasının ardından gözler Zoom'a çevrildi. Yüksek kullanım rakamlarına sahip olan Zoom uygulaması, Taycan'da tamamen yasaklandı. 

SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!

Yasaklamaya gerekçe olarak ise veri güvenliği konusu gösterildi. Dünya genelinde Zoom uygulamasının veri güvenlik politikası halen tartışılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak konuşulan iddialar arasında Zoom'da yer alan verilerin Çin'e aktarıldığı söyleniyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin verilerinin işleneceği de yine Zoom uygulaması hakkında ortaya atılan iddialar arasındadır. Söz konusu bu haberleşme uygulaması hakkında bu şekilde haberlerin ortaya çıkmasının ardından Zoom kullanılan birçok ülke, alternatif uygulama arayışına başlamış gibi gözüküyor. Son zamanların en çok kullanılan haberleşme uygulaması Zoom, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde 200 milyon kullanıcı sayısını geçmiş oldu. Bu rakamlara bakılırsa Zoom’un diğer uygulamalara göre alanında lider olduğu görülüyor.


Zoom'da bulunan tüm güvenlik açıklarıZoom'da bulunan tüm güvenlik açıkları
Skype Skype "Meet Now" özelliğiyle Zoom’a rakip olacak!
Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyorZoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor

PAYLAŞ