Zoom veri rotalarında değişiklik yaptı - Haberler - indir.com

Zoom veri rotalarında değişiklik yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Zoom, görüşmeler ve Webinar’lar için en iyi kalitede hizmet alabilmek isteyen kullanıcıları için yeni bir özellik sunuyor. 18 Nisan’dan itibaren kullanıma açılan veri yönlendirme özelliği, ücretli Zoom kullanıcılarının gerçek zamanlı görüşmelerinin taşındığı veri merkezlerinde belirli değişiklikler yapılmasına olanak tanıyor.

Tercih edilen ve istenmeyen veri merkezleri belirlenebiliyor

Zoom Meeting ve Webinar kullanıcıları, artık belirli bir veri merkezi bölgesini seçerek tüm iletişim trafiklerinin bu merkez üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayabilecekler. Ücretli Zoom hesap sahipleri ve hesap yöneticileri, hesap, grup ve kullanıcı düzeyinde bu değişikliği gerçekleştirebilecekler.

Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyorZoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor

Ancak hesabın tedarik edildiği bölgedeki veri merkezi bu durumun bazı istisnaları olacak. Örneğin Türkiye’de açılan bir hesap, bölgedeki veri merkezini kullanmayı bırakamayacak, ancak diğer veri merkezlerinin de veri rotasına dahil edilmesine ya da devre dışı bırakılmasına karar verebilecek.

Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak

Yeni özellik, Zoom’un sektör lideri video iletişim hizmetlerini kullanırken, küresel ağ ile etkileşimleri ve verileri üzerinde de daha fazla kontrol olanağı sağlayacak.

ABD, Kanada, Avrupa, Hindistan, Avustralya, Çin, Latin Amerika, Japonya ve Hong Kong’daki kendisine ait veri merkezlerdeki sistemlerin yanı sıra, sağlam bir açık bulut mimarisi üzerinde hizmet sunan Zoom, kullanıcıların bölgesel tercihlerini, görüşmeler için ihtiyaç duyulan kaynaklara bakmaksızın uygulayacağının altını çizdi.

Buna göre, kullanıcıların hizmet almak istemediği bölgelerdeki Zoom Konferans Odası Bağlayıcıları (CRC’ler), görüşmelere ya da webinar’lara bağlanamayacak. Bir bölge devre dışı bırakıldığında, görüşmelere katılmayı sağlayan bölgesel arama numaraları da kullanım dışı kalacak.

Ücretsiz Zoom kullanıcıları ise hesaplarının etkinleştirildiği bölgelerdeki varsayılan hizmet merkezlerinden platformu kullanmaya devam edebilecekler.

Çin dışındaki kullanıcıların verileri hiçbir zaman Çin’de tutulmadı

Zoom, Çin dışında hesap açan ücretsiz kullanıcıların verilerinin artık hiçbir şekilde Çin’den geçmeyeceğini de belirtti. Çin’deki kullanıcıların hesapları ise hesap yöneticisi Çin’i devre dışı bıraktığında, 25 Nisan’dan başlayarak veri taşıma için Çin’deki merkezleri kullanmayacak.

Zoom yetkilileri, yaptıkları açıklamada Çin’deki toplantı sunucularını kullanan ve Çin dışındaki kullanıcıların verilerinin bugüne kadar hiçbir zaman Çin’de tutulmadığını da belirttiler. Zoom, Çin üzerinden kasti olmayan bağlantıları önlemek için 3 Nisan’da Çin’deki tüm HTTPS Tünelleme sunucularını kapatmıştı.

 


İlgili uygulamalar
Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?
Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor

PAYLAŞ