Zoom uygulaması nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Zoom uygulaması nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-01 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Online ders almaya ve vermeye başladığımız bu günlerde Zoom uygulamasının nasıl kullanılacağını hızlı bir şekilde öğrenmek gerekiyor. Yazımızda zoom uygulamasını nasıl kullanacağınızı anlatacağız. Zoom uygulaması kullanımı işte şöyle; 

Corona virüs salgını sebebiyle tüm insanların evlerden çalışma ve eğitim sistemine geçmesi ile beraber internet kullanımı ve iletişim oranı da bir hayli yükselmiş durumda. Bu noktada pazarın en popüler ismi haline gelen Zoom’u nasıl daha işlevsel kullanabileceğinize bu içeriğimizde bakacağız. Özellikle insanların evlerden çalışmaya başlaması ile beraber Zoom ismini daha da çok duymaya başladık. Bazı kullanıcılar Zoom’un ne işe yaradığını bilmezken, bu içeriğimizde oldukça işlevsel özellikler ile Zoom’u nasıl kullanabilirsiniz bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

iPhone'lar zoom özelliğiyle gündemdeiPhone'lar zoom özelliğiyle gündemde

Zoom nasıl kurulur?

Zoom servisini kullanmak için ücretsiz seçenekleriniz bulunuyor. Bilgisayar ve mobil versiyonları bulunan Zoom için kurulum sürecinde ücretsiz bir hesap oluşturarak başlayabilirsiniz. Daha sonra uygulamasını indirdikten sonra hesabınız ile giriş yaparak bazı ayarları gerçekleştirmeniz gerekiyor. Hesap oluşturmak için Zoom kayıt sayfasına eriştikten sonra ekranda yer alan adımları doldurun ve devam edin. Daha sonra ise e-posta adresinize gelecek olan bağlantı ile hesabınızı aktifleştirebilirsiz. Zoom’u iOS için App Store, Android için Google Play Store ve Windows için ise resmi site üzerinden indirebileceğinizi belirtelim. Ayrıca Zoom’u tarayıcı üzerinden de kullanabileceğinizi belirtelim.

Zoom ayarları nasıl yapılır?

Zoom’da kişisel bilgilerinizi ve bazı önemli ayarları yapmanız gerekiyor. Zoom toplantısı esnasında kameranızın kapatıldığında gözüken profil resmini yükleyerek başlayabilirsiniz. Profil bölümüne giderek üstte yer alan değiştir seçeneği ile resminizi yükleyebilirsiniz. Profil sayfasında ayrıca saat dilimi gibi ayarlarında doğru olduğundan emin olun. Ayrıca toplantıya bağlandığınız zaman kamera ve mikrofonun varsayılan olarak açık mı kapalı mı olduğunu da ayarlamanız gerekiyor. Sağ üst köşede ayarlar simgesine basın ve video seçeneğine erişin. “Toplantıya katılırken videomu kapat” seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. Daha sonra ses için de aynısını gerçekleştirin ve değişiklikleri kaydedin.


İlgili uygulamalar
Zoom yılbaşı sürprizi olarak belirli tarihlerde kesintisiz görüşme imkanı sunuyorZoom yılbaşı sürprizi olarak belirli tarihlerde kesintisiz görüşme imkanı sunuyor
Zoom E-posta hizmetini üzerinde çalışmaya başladıZoom E-posta hizmetini üzerinde çalışmaya başladı

PAYLAŞ