Zoom ücretli kullanıcıları için güvenlik önlemlerini arttırıyor - Haberler - indir.com

Zoom ücretli kullanıcıları için güvenlik önlemlerini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Corona virüs salgınıyla birlikte kullanım oranında ciddi bir artış gözlemlenen Zoom, güvenlik sorunlarını aşmak için yeni bir planla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Popüler video konferans uygulaması ücret ödeyen kullanıcıları için güçlü bir şifreleme sistemi kuracak.

Wuhan kentinde başlayan ve bugüne dek 365.051 kişinin ölümüne neden olan yeni ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle dünyada pek çok şirket artık evden çalışma sistemini benimsemek durumunda kaldı. Bu durum ekiplerin birbiriyle koordinasyonlarını sağlayabilmek adına şirketleri çeşitli uygulamalara yöneltti. Bu uygulamalardan biri olan Zoom ise ne yazık ki uzun bir süredir gündeme geldiği güvenlik açıklarıyla biliniyor. Facebook’a kullanıcı verilerini sızdırdığı ortaya çıkan sonra tüm açıkları tek tek ortaya dökülen şirket kullanıcılarına güvenli bir uygulama deneyiminin sözünü vermiş hatta bunun için pek çok önemli adım atmıştı. California merkezli şirketin bu konudaki en yeni hamlesi ise güçlü bir şifreleme hazırlığı oldu.

Zoom başarısının arkasında ne var?Zoom başarısının arkasında ne var?

Alex Stamos Zoom'un daha güvenli olacağını açıkladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Zoom güvenlik danışmanı Alex Stamos, insan hakları grupları ve çocuk istismarına karşı mücadele edenlerle yaptığı bir konferansta, Zoom’un ücretli abonelik sistemini kullanan kullanıcıları için güçlü bir şifreleme planı olduğunu belirtti. Planın değişime açık olduğunu da dile getiren Stamos, kar amacı gütmeyen kuruluşların veya siyasi muhaliflerin daha güvenli video görüşme yapabilmelerinin sağlanıp sağlanmayacağının henüz belli olmadığını da açıkladı.

Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?

Zoom’un yeni planında teknolojik, güvenlik ve ticari faktörlerin bir bileşiminin bulunduğunu söyleyen Stamos şimdiye kadar yapılan iyileştirmelerle kullanıcılardan olumlu dönüşler aldıklarını açıkladı. Kullanıcılarına herhangi bir üyelik istemeden video görüşme yapabilme imkanı tanıtan Zoom üzerinden şuanda günlük 300 milyon görüşme yapıldığı belirtiliyor.

Yine de uygulamanın güvenlik açığı pek çok kullanıcı kaybına neden olmuş hatta uygulama bazı şirketler tarafından çalışanlarına yasaklanmıştı.. Örneğin geçtiğimiz ay Google, tüm çalışanlarına kurumsal bilgisayarlarda Zoom kullanma yasağı getirmişti. Daha önce de ABD’deki okullarda da yasaklanan uygulamayı benzer bir şekilde Elon Musk’da tüm çalışanlarına yasaklanmıştı. Bu kayıpların arından Zoom’u güvenli hale getirmek isteyen şirket ise platforma dokuz yeni özellik eklemişti. Kısa süre önce yayımlanan özelliklerle kullanıcılarının soru işaretlerini yavaş yavaş ortadan kaldıran Zoom yeni güncellemenin ardından ücretli aboneleri için daha güvenli bir yapıya sahip olacak.


İlgili uygulamalar
Türk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardıTürk siber güvenlik şirketi Zoom'daki bir güvenlik açığını ortaya çıkardı
Resmi olarak tanıtılan Realme X3 SuperZoom özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Realme X3 SuperZoom özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ