Zoom toplantılarından nasıl kaçılır? - Haberler - indir.com

Zoom toplantılarından nasıl kaçılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-10 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Gün boyu Zoom toplantısına katıldınız ve daha fazlasına katılmak istemiyorsanız, Zoom Escaper sayesinde Zoom toplantılarınızı çeşitli seslerle sabote edebilirsiniz. 

Online görüşme programları, 2020 yılından bu yana uzun bir zamandır etkisi devam eden koronavirüs pandemisi ile beraber ön plana çıktı. Her geçen gün gelişim gösteren bu teknolojiler, özellikle de eğitim ve iş toplantıları için son derece önemli bir hal aldı. Fakat sık sık yapılan uzun video toplantılarından sıkılan insanlar, bu toplantılardan kaçmanın yollarını arar. Zoom Escaper aracı, tam da bu noktada kullanıcıların işini kolaylaştıracak eklentiler olarak ön plana çıkıyor. New York’ta yaşayan sanatçı Sam Lavigne, uzun Zoom toplantılarından sıkılanlar ya da toplantıları sabote etmek isteyenler için uygulama içinde kullanılabilen birtakım sahte ses efektli eklentiler geliştirdi. 

Zoom uygulaması nasıl kullanılır?Zoom uygulaması nasıl kullanılır?

Zoom Escaper, Zoom toplantılarının bitmesini sağlamak ve kaçmanıza yardımcı olmak için birtakım sahte ses efekti eklemenize yardımcı olan ücretsiz bir web eklentisidir. Yani bu eklenti, bir görüntülü görüşmeye daha dayanamayacak  hale gelenlere hitap ediyor. Zoom Escaper, direk olarak mikrofon üzerinden ve toplantıya akış sağlayan sekiz farklı efekt sunuyor. Bu ses efektlerini sadece online toplantının katılımcıları tarafından duyulabiliyor.

Zoom Escaper, çeşitli ses efektleri sunuyor

Sanatçı Sam Lavigne tarafından hazırlanan bu eklenti sayesinde havlayan köpekler, inşaat sesleri, ağlayan bebekler, kesik kesik giden sesler ve yankılar gibi daha ince efektler arasından seçim yaparak toplantılardan kaçabilirsiniz. Söz konusu bu eklentilerden faydalanabilmek adına yapmanız gereken tek şey, sesleri web sitesi üzerinden yönlendiren VB-Audio adlı ücretsiz bir ses yazılımı indirmek olacak. Ardından ise Zoom platformundaki ses girişinizi mikrofondan alıp VB-Audio'ya yönlendirmek ve efektlerle çalmak. The Verge haber editörü James Vincent ve Chaim Gartenberg, Zoom Escaper'ın işlevselliğini test etti. The Verge editörlerinin seslere yönelik eleştirileri ise şu şekildedir:

İdrara çıkma: “Kulağa çok sahte geliyor. Ayrıca, bir telefon görüşmesinden ayrılmak için bunu yutturma planının ne olduğundan tam olarak emin değilim? "

İnşaat: “Bu, tam anlamıyla bir inşaat sahasının ortasında duruyormuşsunuz gibi geliyor. yutturmak için seslerin biraz daha boğuk olması gerektiğini düşünüyorum ama çok iyi."

Üzgün Adam: “Bunlar üzgün bir adamın hıçkırıklarıdır. Ama kim ağlıyor - oda arkadaşın mı, eşin mi?"

Kötü Bağlantı: "Bu gerçekten iyi çalışıyor. Sesiniz bozuk ve kesik geliyor. Görüşmeden çıkın. "

Echo: “Son derece sinir bozucu ve çok ikna edici. Bu bozuk bir Zoom bağlantısına benziyor. Konuştuğum biri buna sahip olsaydı, düzeltmelerini söylerdim. Bununla bir toplantı yapmak mümkün olmazdı."

Rüzgar: "İşten sıyrılmaya çalışıyor olsaydın, kendi ofisinde şiddetli rüzgarları ikna edici bir şekilde nasıl yutturacağından emin değilim."

Köpek: "Kulağa çok gerçekçi geliyor. Dışarıda havlayan bir köpeğe benziyor, ama belki de ilgilenmeniz gereken türden bir şey değil mi?"

Ağlayan Bebek: “Bu bebeğin sesi oldukça üzgün! Bu kesinlikle gitmeniz ve kontrol etmeniz gereken bir şey! Git ve bebeğine iyi bak! "




Zoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileriZoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileri
Zoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacakZoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacak
Zoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyorZoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyor

PAYLAŞ