Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor - Haberler - indir.com

Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Korona virüs ile mücadele devam ederken işlerini evden yürütmek zorunda kalan birçok kullanıcı görüşmelerini Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Bununla beraber çeşitli olumsuz durumlarla gündeme gelen Zoom, platformdaki çıplaklığın önüne geçmek için yapay zeka ve makine öğrenme gibi çeşitli araçları kullandığını açıkladı. Şirketin bu süreç içerisinde hareket edeceği ise merak edilen bir konudur. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınının ardından insanların önlem almak amacıyla evlerine kapanmasıyla beraber popülerliği oldukça artan online konferans uygulaması Zoom, son birkaç hafta içerisinde güvenlik ve gizlilik konularıyla ilgili çok ciddi eleştiriler almıştır. Öyle ki söz konusu bu uygulama, güvenlik konusundaki endişeler nedeniyle ABD genelinde okullar dahi kapanmıştı. Tüm bu olayların ardından bir anda son zamanların en tartışmalı uygulanması haline gelen Zoom, yetişkinlere yönelik içerikleri ortadan kaldırmayı planlıyor. Zoom'un hizmet sözleşmesinde 'çıplaklık, şiddet ve pornografi' gibi müstehcenlik barındıran içeriklerin ya da görüntülerin yasak olduğu belirtiliyor. Tahmin edildiği üzere içeriklerin 'uçtan uça' korunduğu söylenen bu uygulama üzerinde bunu sağlamak pek de kolay değildir. 

Google çalışanları Zoom kullanamayacakGoogle çalışanları Zoom kullanamayacak

Zoom, yapay zekadan yardım alıyor

Şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit etmek için yapay zeka sistemini kullanmaya yönelen Zoom, bu çalışmalar ile eleştirileri unutturacak mı bilinmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı yayınlayan Cory Doctorow, çevrimiçi konferans uygulamasının çıplaklık algılamak ve bunları engellemek için yapay zeka teknolojisini kullandıklarını dile getirdi. Bu bağlamda görüşmelerin uçtan uca şifrelendiği bir video yayınının içeriğini tespit etmek için daha makul bir yöntem akıllara gelmiyor. 

Konu hakkında konuşan bir Zoom sözcüsü, “Kullanıcıları politikalarımızın şüpheli ihlallerini bildirmeye teşvik ediyoruz ve ihlal yapmış olabilecek hesapları proaktif olarak tanımlamak için makine öğrenimi de dahil olmak üzere çeşitli araçlar kullanıyoruz” ifadelerini kullandı. Zoom platformunun dışında Instagram ve Facebook gibi daha birçok site ve uygulanma, yayınları takip etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi araçlarını kullanmayı tercih ediyor. Kullanılan bu yöntemin ne kadar tutarsız ve hata içerebilecek olduğunu daha önceki örneklerde görmek mümkün oldu. Zoom platformunun yapay zeka ve makine öğrenimini nasıl kullandığını ise yakın zaman içerisinde görmek mümkün olacak. 

 


Zoom nasıl kullanılır?Zoom nasıl kullanılır?
530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı
Zoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişletiZoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişleti

PAYLAŞ