Zoom nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Zoom nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-12 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve henüz çözümü bulunmayan corona virüs salgını eğitimden iş dünyasına birçok farklı sektörde değişimin yaşanmasına neden oldu. Okulların kapanarak uzaktan eğitime geçmesi ve şirketlerinde evden çalışmaya başladığı şu günlerde video konferans uygulamalarında popülerliği arttı. Zoom'da bu süre içerisinde popülerliği artan platformlar arasındadır. Kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde ve Tayvan’da, güvenlik sebebiyle yasaklanan Zoom ile ilgili birçok merak edilen detay var. 

Zoom programı nasıl kurulur?

Zoom programını bilgisayarınıza kurmak için ilk olarak resmi web sitesine girmeniz gerekiyor. Sonrasında “Sign Up Free” butonuna basmak gerekiyor. Bu kısımda doğum tarihimizi girip “Continue” butonuna basıyoruz. Sonrasında gelen ekranda e-posta adresimizi yazıp “Sign Up” butonuna basıyoruz. Bu aşamada e-posta adresimize bir doğrulama maili geliyor. E-posta adresine girip üyeliği aktive ettikten sonra tekrar web sitene yönlendiriliyoruz ve artık üyelik bilgilerimizi tamamlamamız gerekiyor. Zoom şifrenizi belirledikten sonraki aşamada iş arkadaşlarınızı ya da görüşme yapacağınız kişileri uygulamaya davet edebilirsiniz. 

Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyorZoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor

Zoom nasıl kullanılır? – Zoom Meetings indir

Üyelik işlemini tamamladıktan sonra karşınıza çıkan yeni sayfada "Start Meeting Now" butonuna bastığınızda otomatik olarak bir toplantı sayfası ile karşılaşacaksınız. Burada Zoom Meetings indir butonuna yani “download & run Zoom” seçeneğine tıklayabilir ya da tarayıcıdan devam edebilirsiniz. Biz “download & run Zoom” seçeneği ile devam ediyoruz. Bu butona bastığınızda otomatik indirme başlayacak. İndir butonuna bastıktan sonra Zoom indirme işlemini tamamlamış olacaksınız. Artık sadece uygulamayı bilgisayarınıza kurmak kalıyor. Uygulama indirme işlemini tamamladıktan sonra hesabınıza bilgisayarınızdan otomatik olarak giriş yapabilirsiniz. Ardından karşınıza çıkan yeni sayfada "New Meeting" butonuna basarak yeni bir toplantı başlatabilirsiniz. Buraya bastığınız anda direk bilgisayarınızın kamerası açılacak. 

Bu toplantının linkini paylaşmak için de ekran sol üst köşesinde yer aşan "i" butonuna basacaksınız. “Invitation URL“in karşısında yazan linki kopyalayıp arkadaşlarınıza yollamanız yeterli. Ayrıca “Join” kısmından sizinle “Meeting ID” ya da “Personal Link Name” paylaşan kişilerin toplantısına katılabilirsiniz. Aynı şekilde sizinle bir URL paylaşıldıysa, ona tıklayarak da doğrudan toplantıya girmeniz mümkün. “Schedule” kısmından belirli bir saate toplantı ayarlayabilirsiniz. Son olarak, “Share Screen” ise ekranınızı paylaşmanıza yardımcı oluyor.

Zoom Meeting Türkiye sınırlarında kullanılıyor mu?

Kısa bir süre önce Zoom uygulaması ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı kısa süre içerisinde bu iddiaları yalanladı. Söz konusu bu iddialar Türkiye'de bazı öğretmenlerin Zoom Meeting uygulamasını kurduktan sonra banka hesapları üzerinden 58 dolarlık bir ödeme alındığını söylüyordu. 

EBA uyarısı yapıldı; "Canlı sınıf uygulamalarında herhangi bir sorun yaşanmaması için öğretmenlerimizin öğrencileriyle uzaktan sanal ortamda ders yapmak amacıyla 8. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar için sadece EBA Canlı Ders özelliğini kullanması gerekmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin kişisel verileri başka platformlara taşınmamış olacaktır."

 


Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklamasıMilli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklaması
Zoom yasaklama kararı ile karşı karşıyaZoom yasaklama kararı ile karşı karşıya
Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacakZoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak

PAYLAŞ