Zoom kullanıcıları için çok önemli 3 yeni güvenlik özelliği - Haberler - indir.com

Zoom kullanıcıları için çok önemli 3 yeni güvenlik özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

vlere taşındığı bu günlerde büyük bir popülerlik kazanan Zoom, ücretsiz sürümü tercih eden kullanıcıları için üç önemli güvenlik özelliği yayımlayacağını duyurdu.

Dünyanın pandemiyle mücadele ettiği bu günlerde pek çok ülkede uzaktan çalışma ve eğitim süreci uygulanıyor. Bu durum video konferans uygulamalarına olan ilgiyi büyük ölçüde arttırmış durumda. Bu günlerde en çok tercih edilen uygulamalardan biri de Zoom olarak karşımıza çıkıyor. Günlük 300 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren uygulama geçtiğimiz haftalarda güvenlik skandallarıyla gündeme gelse de bu imajdan hızlı bir kurtuluş yolu çizmiş gibi duruyor. 

Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor

Birkaç hafta önce güvenlik önlemlerini arttırmak için dünya devi şirketlerle çalışacağını açıklayan Zoom, yakın zamanda platform için dokuz yeni özelliği kullanıma sunmuştu. Kullanıcılarının güvenlik konusunda endişelerini ortadan kaldırmak isteyen şirket yayımladığı yeni özelliklerle kullanıcılara gizlilik ve güvenlik konusunda önemli esneklikler sağlamıştı. 

Uygulamanın ücretsiz sürümünü kullanan kullanıcıları da unutmayan şirket 9 Mayıs tarihinde üç yeni özelliği barındıran güncellemenin açıkladı. Bu güncelleme ile birlikte  Artık ücretsiz Zoom hesapları da yeni toplantılar, Personal Meeting ID (PMI- Kişisel Toplantı Kimliği) ve önceden planlanmış toplantılar da dahil olmak üzere tüm toplantıları için parola belirleyebilecekler.  

Buna ek olarak artık toplantıyı düzenleyen kişinin tüm katılımcıları tek tek onaylayabilmesini sağlayan Waiting Room (Bekleme Odası) özelliği de varsayılan olarak açık hale getirilecek ve ekran paylaşma kontrolü sadece ana bilgisayarda olacak. 


Zoom veri rotalarında değişiklik yaptıZoom veri rotalarında değişiklik yaptı

PAYLAŞ