Zoom finansal değerini arttırmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Zoom finansal değerini arttırmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video konferans uygulaması olan Zoom, pandemi dönemi ile beraber yaşamış olduğu kullanıcı patlaması ile beraber kullanım istatistiklerini bir hayli yükseltmeyi başarmıştı. Bu yükseliş patlaması ile beraber ise şirketin yıllık gelirinin beklenenden çok daha yüksek olduğu açıklandı. Silikon Vadisi merkezli olan şirketin gelirinin 2.5 milyar doları aşabileceği ifade edildi. Bu rakam ile beraber ise şirketin Mart ayındaki tahminlerinin 2 katına denk geleceğini ifade edebiliriz. Covid-19 pandemi sebebiyle tüm dünyada insanlar evden çalışma sistemine geçmek zorunda olduğu için uzaktan video konferans uygulamalarında patlama yaşandı.

Sadece çalışanlar değil eğitim sistemide online eğitim olarak devam ederken, bu kapsamda Zoom veya çeşitli video konferans uygulamarı tercih edildi. Milyonlarca kişi bu dönemde sosyalleşmek yada eğitimlerini gidermek adına online video konferanslar gerçekleştirmeye devam ediyorlar.

Zoom gerekli güvenlik önemlerini almazsa yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacakZoom gerekli güvenlik önemlerini almazsa yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacak

Zoom gelirlerini ikiye katladı

Bu alandaki popüler ve başarılı olan uygulama Zoom’un kurucusu CEO Eric Yuan, şirketin yeni düzene adapte olduğunu ve birçok firmayı sürekli olarak ödeme yapan müşteri haline çevirdiklerini ifade etti. BBC kaynaklı habere göre ise Ekim ayının sonunda şirket, 10’dan fazla çalışanı ile 434 bin kurumsal müşteriye sahip olduklarını belirtti. Bu durumda önceki yılın aynı çeyreğine göre %485 oranında bir artış yaşandığı anlamına geliyor. Diğer yandan şirketin bu artışı borsadaki yükselişini de etkilemiş oldu.

Zoom Finans Müdürü olan Kelly Steckelberg, şirketin yükselişi hakkında iyimser yaklaşımda olduklarını belirtti. Diğer yandan yatırımcılarını Covid-19 salgınının etkisi ve boyutu ile bununla bağlantılı ekonomik getirisinin de büyük ölçüde bilinmediğini hatırlamaları noktasında uyarılarda da bulundu. Hayatın normale dönmesi ile beraber bazı küçük işletmelerin Zoom’u bırakması bekleniyor. Ancak uzaktan eğitim sisteminde Zoom’un tercih edilmeye devam edilmesi ön görülüyor.  


Zoom, nihayet Türkçe Müşteri Desteği sunmaya başladıZoom, nihayet Türkçe Müşteri Desteği sunmaya başladı
Zoom tüm kullanıcılar için güncellendiZoom tüm kullanıcılar için güncellendi

PAYLAŞ