Zoom canlı altyazı özelliği ile yeni bir güncelleme getiriyor! - Haberler - indir.com

Zoom canlı altyazı özelliği ile yeni bir güncelleme getiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Evden çalışma sürecinde popülerliği artan Zoom, geçtiğimiz günler içerisinde Zoomtoopia konferansını gerçekleştirdi ve bu ünlü video konferans yazılımına getirmeye çalıştığı bazı özellikleri aktardı. Bu konu ile ilgili olarak pek çok gelişme vardır. Bunlar içerisinde bir tanesi kullanıcı kısmında oldukça beğeni kazanacak. 

Bunlardan ilki, Zoom'ın otomatik bir şekilde altyazı sisteminin 30 dilde de hizmet verecek olmasıdır. Zoom bu yılın ilk aylarında, özelliğin 2021 sonbaharına kadar tüm kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyurdu. Şirket, özelliği toplam 30 dilde çalıştırmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda 12 dil için canlı çeviri özelliği de uygulamada yerini alıyor. Her iki genişleme de gelecek yıl içerisinde sunulacak. Ek olarak ise şirket eş zamanlı olarak çeviri ile ilgili olarak uzmanlaşmış bir startup bulup satın alması da bu özelliğin gelmesinde etkili olan durumlardandır. Çünkü kullanılacak olan bu özellik son teknoloji desteği istiyor ve bu teknoloji için çok iyi bir AR-GE çalışması gereklidir. Tarih olarak ise 2021 sonbaharının verilmesi her şeyin tamam olduğunu da düşündürüyor. Ancak sonunda bu başarılı özellik tüm Zoom kullanıcılarının beğenisine sunulacak. 

Zoom yeni Zoom Phone cihazlarını duyurduZoom yeni Zoom Phone cihazlarını duyurdu

Zoom aynı zamanda, toplantı ve çağrıların dışında kullanılabilir şekilde getirecek olan genişletilmiş bir whitboard yani beyaz tahta üzerinde çalışacak. Bu beyaz tahta uygulamada tablo çizmek, not almak ya da çeşitli görsellerle anlatımı daha da güçlendirmek için kullanılabilir. Bu amaçla, beyaz tahta özelliği de bu içerisinde beta sürümünde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu özellik için uygulama içerisinde ayrı bir Beyaz Tahta sekmesi olacak. Aynı zamanda Zoom bu özellikleri Facebook'la ortaklaşa bir şekilde Facebook VR’a da getirmeyi planlıyor.

Zoom aynı zamanda birkaç küçük ama yine de dikkat çekecek özellik üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Örnek vermek gerekirse Zoom Phone'a uçtan uca şifreleme desteği de getiriliyor. Bu da Zoom üzerinden yapılan telefon görüşmelerini güvenli tutmak açısından faydalı olacak. Zoom uygulamasına getirilen bu özellikler ile beraber kullanıcılar için son derece faydalı bir ortam inşa edilecek. Halihazırda özellikleri ile oldukça fazla kitleye hitap eden Zoom, yeni özellikleri ile çok daha verimli bir şekilde hizmet edecek.

 


İlgili uygulamalar
Zoom Phone Türkiye'de kullanıma sunulduZoom Phone Türkiye'de kullanıma sunuldu
Zoom’dan gerçek zamanlı çeviri hamlesiZoom’dan gerçek zamanlı çeviri hamlesi
Zoom 14,7 milyar dolara Five9 şirketini satın aldıZoom 14,7 milyar dolara Five9 şirketini satın aldı

PAYLAŞ