Zoom 2020 yılının 1. çeyrek mali raporunu açıkladı - Haberler - indir.com

Zoom 2020 yılının 1. çeyrek mali raporunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-23 12:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en popüler video konferans uygulaması olan Zoom’un geliştiricisi olan olan Zoom Video Communications  2020 yılının 1. Çeyrek raporunu açıkladı. Sadece Türkiye’de kullanıcı sayısını 139 kat arttıran şirket 1. Çeyrekte gelirini yüzde 169 arttırdı.

ABD merkezli olan Zoom Video Communications şirketi koronavirüs salgının başladığı dönemlere ait olan 1. Çeyrek mali raporlarını kamuoyuyla paylaştı. Şirket tarafından açıklanan bilgilere göre Aralık 2019 senesinde günlük 10 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan Zoom, 2020 yılının Nisan ayında bu rakamı 300 milyona çıkardı. Şirket, gelirlerini 2020 ilk çeyrekte yüzde 169 artırmayı başararak 328,2 milyon dolara çıkardı.

Zoom neden sadece ücretli abonelerinin görüşmelerini şifrelediğini açıkladıZoom neden sadece ücretli abonelerinin görüşmelerini şifrelediğini açıkladı

Ülke bazlı kullanıcı sayısını açıklamayan şirket kullanıcı sayısındaki oransal artışı ülkeler bazında da gösterdi. Şirketin açıklamalarına göre Türkiye’de Zoom’un ücretsiz sürümünü kullanan kişi sayısı Ocak ayından Nisan ayının sonuna kadar 139 kat arttı.

Bu duruma en çok etki eden şey ise karantina nedeniyle birçok şirketin evden çalışma modeline geçmesi oldu. Bu dönemde kurumsal kullanıcı sayısını ciddi bir oranda attıran Zoom’un yılın ilk çeyreğinde 10 ve üzeri çalışana sahip kurumsal kullanıcı sayısı 10 kat arttı.

Zoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdı

Hatırlarsanız o dönemde Zoom ciddi güvenlik açıklarıyla gündeme gelmiş ve bu da kullanıcıların gizlilik ve güvenlik endişesi duymasına neden olmuştu. Bu konuda hızlı çalışmalarak yaparak kullanıcılarının güvenini kazanmayı başaran Zoom Video Communications yayımladığı Zoom 5.0 sürümü ile pek çok yeni özelliği kullanıcılarına sunmuştu.

  • AES 256 bit GCM şifreleme 
  • güvenlik simgesi
  • veri merkezi konumu
  • yeşil şifreleme kalkanı 
  • kullanıcı raporlama 
  • toplantılar için parola belirleme
  • kısıtlı ekran paylaşımı 
  • Zoom Chat kontrolleri

Özelliklerinin yer aldığı güncellemeyle kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim sunan şirket her gün artan kullanıcı sayısına sahip. Kullanıcılarının güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için CISO (Bilgi Güvenliği Üst Yöneticisi) Konseyi ile birlikte çalıştığını bildiren şirket yakaladığı bu başarıyı devam ettirmeyi hedefliyor.


Zoom uçtan uca şifreleme yöntemini kullanmaya karar verdiZoom uçtan uca şifreleme yöntemini kullanmaya karar verdi
Zoom uzaktan çalışanlar için Zoom for Home özelliğini duyurduZoom uzaktan çalışanlar için Zoom for Home özelliğini duyurdu

PAYLAŞ