Zomato ikinci kez Türkiye'den çekiliyor olabilir - Haberler - indir.com

Zomato ikinci kez Türkiye'den çekiliyor olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Restoran rehberi olarak kullanıma sunulan Zomato, ortaya iddialara göre Türkiye'den ikinci kez çekilme kararı aldı.

Kullanıcılara restoranlar hakkında menü, fiyatlandırma gibi bilgilerle geniş bir rehberlik sunan Zomato, bir süre önce kullanıcılara sadece rehberlik etmekle kalmayıp online yemek siparişi hizmetine de başlamıştı. Ülkemizde pek çok kullanıcı tarafından kullanılan uygulama hakkında kafa karıştırıcı iddialar var. Hatırlarsanız şirket, daha önce 2017 senesinde bazı sorunlar nedeniyle Türkiye’den çekilme kararı almış ancak bir sonraki sene pazara yeniden giriş yapmıştı.

Ünlü Restoran Uygulaması Zomato HacklendiÜnlü Restoran Uygulaması Zomato Hacklendi

Zomato Türkiye pazarından çekilecek mi?

Pazara ikinci kez girmesiyle de beklediği başarıyı yakalamadığı ifade edilen Zomato iddialara göre bir kez daha Türkiye’den çekilme kararı almanın eşiğine geldi. Bu kararın altında yatan en büyük nedenin paket servis piyasasında yaşanan sıkıntılar olduğu söyleniyor.

Şirket, 2017 senesinde Türkiye pazarından çekilmeyle ilgili yaptığı açıklamasında “Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ve Türkiye’deki yemek sektörünün kompleks yapısı sebebiyle pazardan çekileceğiz.” İfadelerini kullanmıştı. İddialar bu kez Zomato’nun Türkiye’den paket servis sorunları nedeniyle çekileceği yönünde olsa da şirket henüz bu kararın nedeniyle ya da doğruluğuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Türkiye’de yaklaşık 300 kişilik ekibe sahip olduğu bilinen Zomato’un hem çalışanlarını hem de iş ortaklarını mağdur etmemek için önceden önlem aldığı da gelen bilgiler arasında. Fakat şirketin bu kararı ne zaman resmi olarak açıklayacağı ve ülkemizdeki faaliyetlerini ne zaman sonlandıracağı henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurduZomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu
100 milyon dolar daha yatırım alan Zomato halka arza hazırlanıyor100 milyon dolar daha yatırım alan Zomato halka arza hazırlanıyor

PAYLAŞ