Zararlı Yazılımlardan Korunma Yöntemleri - Haberler - indir.com

Zararlı Yazılımlardan Korunma Yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Bilgisayarınıza bulaşan zararlı yazılımlardan bıktınız mı? Eğer cevabınız EVET ise; Trend Micro tarafından hazırlanan zararlı yazılımlardan korunma yöntemlerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Trend Micro, tüm kullanıcıları internette karşılaşılabilecek zararlı dosyalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle Türkiye'de son dönemde hüküm süren Fidye Yazılımları'nın bir çok kullanıcıyı canından bezdirdiğini vurgulayan firma, bu yazılımların bilgisayara bulaştığında hem makineyi hem de dosyaları kilitlediğini açıkladı.

Bu yazılımlardan nasıl korunmamız gerektiği hakkında bilgiler sunan Trend Micro, basit ipuçlarıyla korunma yöntemlerini anlatıyor.

İşte zararlı yazılımlardan korunma yöntemleri:

- Aldığınız e-postaların kim tarafından gönderildiğini kontrol edin. Bağlantılara tıklamadan ve dosyaları indirmeden önce güvenilirliğinden emin olun.

- Bilgisayarınızdaki otomatik uygulamaları iptal edin. Örneğin bir sayfaya girdiğinizde müzik ya da video dosyasını otomatik oynatma seçeneğini seçtiyseniz bilgisayarınıza zararlı yazılım bulaşması için açık bir kapı bırakmış olabilirsiniz.

- Akıllı telefonlara ya da e-posta kutularına gönderilen hediye puanları ve diğer promosyon tekliflerini kaynağından emin olmadan açmayın.

- Yeni çıkan her mobil uygulamayı indirmeyin. Güvenli olduğundan ve herhangi bir zararlı yazılım içermediğinden emin olduktan sonra cihazınıza indirip kullanmaya başlayın.

- Kapsamlı ve sürekli güncellenen, aynı zamanda antivirüs özelliği de içeren bir internet ve veri güvenliği programı kullanın. Bu programlar bilgisayarınızda anlık tarama yapabilmenin yanında, zararlı yazılımlar bilgisayarınıza girmeye çalıştığı anda bunları fark ederek bulaşmalarını engelleyebilirler.

- Facebook, twitter, Linked-in gibi sosyal medya hesaplarınızı herkese açık tutmayın. Tanımadığınız kişilerin erişimini kısıtlayın.

- E-devlet gibi uygulama ve portalları kullanırken bağlantı adreslerinde bulunan güvenlik simgelerini kontrol edin. Doğru siteye bağlandığınızdan emin olun.





PAYLAŞ