Yurtdışı Alışverişleri İçin 20 Euro Bandrol Ücreti Geliyor - Haberler - indir.com

Yurtdışı Alışverişleri İçin 20 Euro Bandrol Ücreti Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-28 11:51:41
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Hatırlarsak, Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfentkçi yaptığı açıklama ile yurtdışı üzerinden yapılan e-ticaret alışverişlerindeki ürün muafiyet fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirtmişti. Bu durum ile beraber hali hazırda kullanılan 75 euroluk bu limiti haksız rekabet oluşturmaması adına, 30 euroya indirmek gerektiğini belirtmişti. Ayrıca Avrupa'da bu rakamın 22.5 euro olduğunu söyleyerek ülkemizde çok fazla olduğunu belirtmiş ve 30 euro'ya düşürülmüştü. Şimdi ise yine yurtdışı üzerinden yapılan alışverişleri ilgilendiren resmi bir karar alındı. Yurtdışından alınan her televizyon, bilgisayar ve akıllı telefon gibi cihazlardan alınacak olan ücretler Resmi Gazete aracılığı ile yayınlandı.

Artık yeni gelen karar ile 2017 yılında alınacak olan her Televizyon, telefon, tablet, bilgisayar ve çeşitli elektronik cihazlar için bir kereye mahsus olarak, ürüne göre belirlenen bandrol ücreti alınacak. Ürüne göre fiyatlandırmaya gelirsek, yurtdışı üzerinden alınacak telefon için 20 euro, araba radyoları için 1 euro, kayıt özellikli cihazlar için 18 euro, boyu 51 ekran ve 148 ekran arası televizyonlar için ekran boyuna göre değişkenlik gösterecek, 10 euro ile 80 euro ve son olarak bilgisayar ve tablet cihazları için alınacak olan bandrol bedeli 10 euro olarak belirlenmiş durumda.

Ayrıca yeni karar kapsamasında bulunan diğer cihazlarda şu şekilde; Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlardan alınacak ücret 9 ve 21 euro arası, cep mp3 çaları yada mp4 çalar için 7 euro, radyo ağırlıklı bir cihaz için 1 ve 18 euro arası, radyo ve televizyon özelliğine sahip DVD-VCD oynatıcılarından ve ev sinema sistemine dahil olan elektronik cihazlardan 15 euro bandrol bedeli alınacağı açıklandı. Son haftalarda yurtdışı üzerinden e-ticaret alışverişleri için getirilen bu sınırlandırmalar ve engellemeler bakalım ülkemiz için ne gibi farklılıklar getirecek göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ