Yurt Dışından Hangi Ürünleri Getiremezsiniz? - Haberler - indir.com

Yurt Dışından Hangi Ürünleri Getiremezsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 16:11:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Artık 2018’in son günlerine girerken yılbaşı indirimleri başlıyor. Birçok internet sitesi ve alışveriş mağazalarında çok büyük indirimler kullanıcıları beklerken, aynı durum yurt dışı için de geçerli oluyor. Yeni yıla az bir zaman kala yurt dışı üzerinden hediye almak isteyenler için yurt dışından her ürünü getiremeyeceğinizi hatırlatalım. Bu noktada sizler için yurt dışından getiremeyeceğiniz ürünleri derleyeceğiz. Özellikle online alışveriş sitelerinden sevdiklerinize hediye almak isteyenler için gümrük tarafında bazı ciddi ve katı kurallar bulunuyor. Son dönemde gerçekleşen düzenlemeler ile beraber en güncel şekilde yurt dışı alışveriş detayları neler gelin bakalım.

Yurt Dışından Getiremeyeceğiniz Bazı Ürünler

LG akıllı alışveriş arabası üzerinde çalışma sürdürüyorLG akıllı alışveriş arabası üzerinde çalışma sürdürüyor

Son düzenlemelere göre yurt dışından 22 Euro’yu geçkin hediyelik eşyaların gümrük vergisi kapsamında girdiğini belirtelim. Sipariş verilen ülkeye göre bu durum değişkenlik gösterebilirken ayrıca ürüne göre de değişkenliğin olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda verginin oranları ise yüzde 8 ile yüzde 20 arasında değişmektedir. Eğer siz 22 Euro fiyatı etiketi üzerinde bir hediyelik eşya alırsanız, alıcı adına gümrük beyannamesi açılıyor ve gümrük vergisi ödemeniz gerekiyor. Satın aldığınız ürün ise Avrupa Birliği’nde yer alan bir ülkeden geliyorsa yüzde 18 ancak başka ülkeden geliyorsa yüzde 20 seviyesinde bir vergi bedeli ortaya çıkıyor. Diğer  yandan ithal edilen ürün kitap ise vergi oranı yüzde 8’e düşüyor.

Güvenli alışveriş yapabileceğiniz 15 Çin alışveriş sitesi

Yurt dışı üzerinden getiremeyeceğiniz ürünler arasında kozmetik, akıllı telefon, takviye gıdalar, alkol ve tütün ürünlerini görüyoruz. Ayrıca yasak olan eşyaların hızlı kargo kapsamında da ithalinin mümkün olmadığı belirtelim. Oradan bir yolcu geliyor ise bunlarında bir sınırı bulunuyor. Bu noktada en fazla 3 karton sigara, akıllı telefon ve 600 ml geçmeyecek şekilde parfüm gibi hakları bulunuyor. Sizlerde yurt dışı üzerinden online alışveriş yaparken dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım.


İnternetten güvenli alışveriş yapmak için 10 altın kural!İnternetten güvenli alışveriş yapmak için 10 altın kural!
İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Instagram yeni alışveriş özelliğini tanıttıInstagram yeni alışveriş özelliğini tanıttı

PAYLAŞ