Yurt dışından getirilen telefonların harç bedeline zam geliyor! - Haberler - indir.com

Yurt dışından getirilen telefonların harç bedeline zam geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 10:15:26
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kısa süre önce daha gelmemiş yurtdışı telefon siparişi vermişseniz, yeni ücretleri cebinizi hayli bir yakacak! Daha önceden alınan harç bedeli 170 TL iken 500 TL'ye yükseldi.

Türkiye'de dolar ve euro kurlarının artmasıyla birlikte akıllı telefonların fiyatları da bir hayli arttı. Daha önce fiyat bandı 4.000-6.000 TL telefon fiyatları bir anda 8.000-10.000 TL seviyelerine kadar yükseldi. Bir akıllı telefona o kadar ücret vermek istemeyen kullanıcılar çareyi yurt dışından telefon sipariş etmekle ararken, harç bedeli herkesi pişman etti.

Yurtdışı Alışverişleri İçin 20 Euro Bandrol Ücreti GeliyorYurtdışı Alışverişleri İçin 20 Euro Bandrol Ücreti Geliyor

Yurt dışından akıllı bir telefon aldıysanız size üzücü haberlerimiz mevcut. Türk vatandaşların yurt dışından yanlarında getirdiği cep telefonları için ödenen harç ücretinde değişikliğe gidildi. Daha önce alınan harç bedeli 170 TL'den 500 TL'ye kadar yükselişe geçti.

Konuya alakalı Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Yolcu Beraberinde Getirilen telefon kullanım harcı tutarının yeniden Belirlendi. (Karar Sayısı: 320) 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı 8 sayılı tarifenin VII — Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı başlıklı bölümünün 1 numaralı fıkrasında yer alan maktu harç tutarı 500 TL olarak yeniden belirlendi. 

500 TL olan harç bedelinin çok yüksek bedeller olduğunu ve çoğu kullanıcının harç bedeli ödemekte zorluk çekeceği açık. Şu sıralar yurt dışından iPhone Xs, Samsung Galaxy Note 9 veya Huawei Mate 20 Pro'yu satın almayı düşünüyorsanız Türkiye'den almanız daha karlı olabiliyor. Bu uygulamada kısa süre içinde uygulanması bekleniyor.


Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır?Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır?
Instagram'a Alışveriş Özelliği GeliyorInstagram'a Alışveriş Özelliği Geliyor
Instagram'da alışveriş dönemi başlıyor!Instagram'da alışveriş dönemi başlıyor!

PAYLAŞ