Yurt Dışından Getirilen Elektronik Cihazlardan Ek Bandrol! - Haberler - indir.com

Yurt Dışından Getirilen Elektronik Cihazlardan Ek Bandrol!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 13:50:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Yurt dışından ucuza telefon getirme planları hayal mi oluyor? 2019 yılı ile birlikte yeni gelecek yasa gereği yurt dışından getirilen telefonlara ek bandrol ücreti alınacak.

26 Aralık 2018 tarihinde resmi gazete'de yayınlanan yeni yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı'na göre ticari amaçla yurt dışından getirilecek olan çeşitli elektronik cihazlar için bir defaya mahsus, 2019 yılı için geçerli olmak üzere bandrol ücreti kesilecek. 

BTK, dolandırıcılık içeren SMS'leri takip ediyorBTK, dolandırıcılık içeren SMS'leri takip ediyor

İnternet reklamcılığına vergi geliyor

Yeni açıklanan bu kararda televizyon, radyo, cep telefonu, bilgisayar gibi görsel ve işitsel yayınları alabilen cihazları kapsıyor.

Bu karara göre 51 ekrana kadar olan televizyonlar için 10 euro, 68-85 ekran televizyonlar 22 euro, 86-116 ekran televizyonlar 34 euro, 117-148 ekran televizyonlar için 40 euro, 148 ve üstü ekran televizyonlar için ise 80 euro bandrol ödenecek. Bu madde monitörleri de büyük ihtimal içine alıyor olabilir. Özellikle monitör/TV özelliği olanlar kesinlikle bandrol ödeyecek.

Yurt dışından getirilecek olan cep telefonları için bandrol ücreti 20 euro, bilgisayar ve tabletler için ise 10 euro olarak karar verilmiş. Set üstü medya kutularındaki bandrol ücreti ise 7 euro.

Kararda harici olarak belirtilmeyen diğer cihazlar da ise 18 euro bandrol ücret ödeneceği belirtilmiş. Muhtemelen oyun konsolları da bu kategoriye girerek bu fiyattan etkilenecek. Yani artık yurt dışından ucuza cihaz getirmek isteyenler ek bandrol ücretiyle karşılaştıktan sonra bu fikrinden vazgeçebilirler

Resmi gazete üzerinden yayınlanan bu yeni yürürlüğe buradan ulaşabilirsiniz.


BTK Başkanı Değişti! Ömer Abdullah Karagözoğlu yeni başkan!BTK Başkanı Değişti! Ömer Abdullah Karagözoğlu yeni başkan!
BTK Açıklama Yaptı: 5G İçin Doğru Zamanı BekliyoruzBTK Açıklama Yaptı: 5G İçin Doğru Zamanı Bekliyoruz
BTK başkanından 5G açıklamasıBTK başkanından 5G açıklaması

PAYLAŞ