Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi - Haberler - indir.com

Yüksek Hıza Sahip Cfexpress Kartları Sony'den Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 10:50:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknolojik cihazlar konusunda adım adım gelişim gösteren Sony markası, yüksek hıza sahip Cfexpress kartlar tasarladı. Okuma hızı 1700 MB/s okuma hızı ve 1480 MB/s yazma hızı ile karşımıza çıkan bu hafıza kartları CFexpress Type B adı ile karşımıza çıkacak. Git gide gelişim gösteren ve kapasite alanı genişleyen akıllı cihazlar gelecek zamanda çok daha fazla veri alıp gönderme işlemleri ile karşımıza çıkacak. Yeni tasarlanan akıllı cep telefonların kameraları 40 megapikselin üzerine çıktı ve 4K video çekebilir pozisyonda olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda 5G özelliğinin akıllı cihazlara gelmesi ile veri alıp gönderme hızı da oldukça hızlı olacak. Dahili hafıza kartların da bu hıza ve bu teknolojiye uygun olması gerekiyor. 

CFexpress Type B adlı hafıza kartları özellikle profesyonel fotoğrafçılar ve aynı zamanda sanayi ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. Sony tarafından tasarlanan bu hafıza kartlarının hafıza kartları arasında önemli bir noktada yer alacak. Sony’nin yeni CFexpress Type B adlı kartı, son teknoloji  arayüzlere uygun olarak ve yüksek hıza sahip performansta çalışacak şekilde tasarlandı. Bu yeni kart sisteminde PCIe Gen3 arayüzü bulunuyor. 128 GB kapasiteye sahip olan kartın 256 GB ve 512 GB versiyonlarına yönelik yapılacak çalışmalar da söz konusu.

Sony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini SergiliyorSony, MWC İçerisinde 5G Telefonunun Prototipini Sergiliyor

CFexpress, yüksek hıza ve performansa sahip olacak

Sony tarafından tasarlanan CFexpress adlı hafıza kartı firma tarafından tasarlanan diğer hafıza kartlarına göre çok daha hızlı olacak. Oldukça yüksek bitrate sahibi olan videolar ve yüksek çözünürlüklü görüntüler için bu kartlar çok daha ideal olacak. Yeni CFexpress kart okuyucu MRW-G1 ise, yeni tasarlanan bu kartlar ile uygun bir şekilde çalışır şekilde tasarlandı. Okuyucu diğer kartlarla da uyumlu bir şekilde çalışacak. Oldukça işlevsel olan bu kartlar, daha önce yapılan testler karşısında dayanıklı olduğunu ve standartların üzerinde performans sergilediğini ortaya koydu. Hafıza kartının bükülme testini değerlendirdiğimiz taktirde 70N kuvvete karşı koyabilen kart, 5m’ye kadar olan yükseklikten dahi düşse zarar görmeyecek düzeyde hazırlanmıştır.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda ısıya, X-ray ışınlarına, statik elektriğe ve UV ışınlarına karşı tam korumalı bir sistem doğrultusunda tasarlanmıştır. Böylelikle her zor koşul altında kullanılabilir şekilde tasarlanmıştır. Media Scan Utility ve Memory Card File Rescue (hafıza kartı dosya kurtarma) uygulamaları, Sony tarafından yeni teknolojiler doğrultusunda tasarlanan CFexpress kart sahiplerinin ücretsiz olarak indirip kullanabilecekleri hafıza kartı dosya kurtarma uygulamaları oldukça dikkat çekiyor. 

 


Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldıSony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldı
Sony Neden E3 2019'da Katılmayacaklarını AçıkladıSony Neden E3 2019'da Katılmayacaklarını Açıkladı
Sony Xperia XZ4 Tasarımda Nihayet Bekleneni YapacakSony Xperia XZ4 Tasarımda Nihayet Bekleneni Yapacak

PAYLAŞ