YouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık Masaüstünde - Haberler - indir.com

YouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık Masaüstünde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

 YouTube için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise mobil uygulamada bir süredir yer alan bir özellik masaüstü tarayıcılar için kullanıma sunuldu. Video deneyimini yakından ilgilendiren bu yeni özellik mobil cihazlarda zaten uzun zamandır bulunuyordu. Mobil kullanım alışkanlığı gitgide artmaya devam ederken Google’ın popüler video servisi olan YouTube için sunmuş olduğu bu özellik ile mini oynatıcı kullanılabililyor. Mobil platformda bir video izlerken videoyu aşağı kısıma alarak bir mini oynatıcı halinde oynatmayı sürdürebiliyorsunuz. Kullanıcıların bir hayli sevdiği ve işlevsel olan bu özelliği artık masaüstü kullanıcılarına da sunuluyor.

YouTube Mini Oynatıcı

Google getirmiş olduğu bu hamle ile uygulamalara sunmuş olduğu esneklik ve pratik özellikleri bilgisayar kullanıcılarına da sunmuş oluyor. Her iki platform için aynı video deneyimini sunmak isteyen şirket izlenilen videoyu aşağı çekerek o esnada sitede gezinme imkanı sunuyor. Mini oynatıcı kısmında ayrıca kontrol tuşları yer alırken fare imlecini bu söz konusu mini oynatıcıya getirdiğiniz zaman videolar arasında gezebiliyor veya sıradaki başka bir videoyu mini oynatıcı üzerinden oynatmaya başlayabiliyorsunuz.

Mini oynatıcıya geçtiğiniz zaman son bulunduğunuz sayfa karşınıza açılırken videoya bir YouTube linki ile giriş yaptısanız, bu sefer ise direkt bir şekilde YouTube ana sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Mini oynatıcıyı kapatmak için ise sağ üstte yer alan çarpı ile kapatabilir ve video sayfasına erişmek için ise video başlığına basmanız yeterli olacaktır. Video izlerken mini oynatıcıya geçiş yapmak için video üzerinde yer alan “Mini oynatıcıyı etkinleştir” düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Özelliğin bu kısayolu ise Ayarlar ve Sinema Modu seçenekleri bölümünde yer alıyor.

YouTube deneyimini geliştirmeye devam eden Google bakalım daha ne gibi yenilikleri kullanıcılarına sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ