YouTube'un Genel İzlenim Alışkanlıkları Belli Oldu - Haberler - indir.com

YouTube'un Genel İzlenim Alışkanlıkları Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 16:19:19
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın dünyaca popüler video izleme platformu olan YouTube dijital dünyada önemli bir rol oynuyor. Artık birçok kişinin bilgi kaynağı haline gelen YouTube platformu geniş kitlelere hitap etmeye devam ediyor. Özellikle günümüzde bilinmeyen veya bir konu hakkında araştırma yapılmak üzere YouTube başvurulan platformlar arasında yer alıyor. Yemek tariflerinin yoğun bir ilgi gördüğü YouTube platformu teknoloji anlamında ise bilgisayar üzerine birçok içerik barındırıyor. Her alandan her kısım insana hitap eden içeriklere sahip YouTube için ABD’de gerçekleştirilen bir araştırma ile kullanıcıların izleme alışkanlıkları belli oldu. Söz konusu araştırma Pew tarafından gerçekleştirilmiş olup kullanıcıların video platformu kullanım eğilimleri ortaya çıkartılıyor.

YouTube İzleme Alışkanlıkları

Youtube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldiYoutube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldi

Söz konusu bu araştırmaya göre bu yıl ABD üzerinde yaşayan 4 bin 594 kişi üzerinde gerçekleştiriliyor. Katılımcıların yüzde 51’lik kısmı YouTube platformunu bir şeyler öğrenmek adına kullanıyorlar. Bu araştırma ise ayrıca YouTube’un hem düzensiz hemde düzenli kullanıcılar tarafından daha çok yeni bir şeyler öğrenmek için kullanıldığını ortaya çıkartmış oluyor. Araştırmaya katılan yüzde 28’lik kısım ise YouTube’da zaman geçirdiklerini ifade ediyorlar. Bu grup ise daha çok genç kitleden oluşuyor. Yüzde 19’luk bölüm ise bir şey satın almadan önce YouTube’daki videolar üzerinden fikir sahibi oluyorlar.

Yüzde 19’luk başka bir kısım ise YouTube ile gündemden haberdar olduklarını ifade ediyorlar. Ancak bu noktada ise YouTube’un haber kaynağı olarak güvenilir olup olmadığı sorgulanıyor. Araştırmada yer alan yüzde 32’lik kısım YouTube’u günde birden fazla kez ziyaret ediyorlar. Siteyi daha az sayıda ziyaret eden kullanıcı oranı ise yüzde 10 rakamlarında bulunuyor. Katılımcıların yüzde 64’ü ise platformda yalan içeriklere sahip videolar ile karşılaştıklarını da belirtiyorlar. Yüzde 11’lik bir kısım ise YouTube’da rahatsız edici ve zararlı videolar ile karşılaştıklarını belirtiyorlar.


İlgili uygulamalar
YouTube Abonelerine Ücretsiz Kredi FırsatıYouTube Abonelerine Ücretsiz Kredi Fırsatı
YouTube'da en popüler kutu açma influencer'larıYouTube'da en popüler kutu açma influencer'ları
YouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamışYouTube, Content ID'ye 100 milyon dolardan fazla para harcamış

PAYLAŞ