YouTube'u Çok Daha Verimli Kullanabilmeniz İçin 9 ipucu - Haberler - indir.com

YouTube'u Çok Daha Verimli Kullanabilmeniz İçin 9 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-09 12:33:02
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Google mühendisleri, Youtube'ta durmadan yenilik yapmaya devam ediyor. Bu yenilikler sayesinde, Youtube'da sadece video izlemek dışında başka işlemler yapmak da mümkün oluyor.

Google mühendislerinin Youtube'da yapmış olduğu yeniliklerle beraber, bir Youtube uzmanı olmanız mümkün. Özellikle bu alanla ilgilenen Youtube kullanıcılarının ilgisini çekecek haberde, Youtube uzmanı olabilmek için bilmeniz gereken ipuçlarını sizlerle paylaşacağız;

1-Tv Arayüzü

Youtube'un, Youtube.com/TV adresinden ulaşılabilen, büyük ekranlara özel bir TV Arayüzü mevcut. Arayüzdeki denetimler dokunmatik ekranlara göre tasarlanmış olsa bile, ek klavye kısa yollarınıda destekler nitelikte. Bu özelliğe Yotube'da ayarlar kısmındaki TV seçeneğinden, telefon bağla ile ulaşıp, Youtube'u uzaktan kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

2-Klavye kısa yolları

Yotube'ta klavye kısayollarını bilerek, izlediğiniz bir videoyu yönetebilirsiniz. Örneğin; space tuşu ile videoyu dondurup devam ettirebilir veya home ve end tuşlarıyla videonun en başına ya da en sonuna gidebilirsiniz. Yön tuşlarıda videoyu ileri sarmanızda size yardımcı olacaktır. Rakamlarla da videonun belli bölümlerini geçmeniz mümkün.

3-Albümleri bulun

Youtube'ta müzik dinlerken, arattığınız sanatçının aramasını yaptıktan sonra sağ tarafta şarkıcının adına tıklayarak, şarkıcıya özel olan sayafaya ulaşabilirsiniz.

4-Mobil cihazlarda veri tasarrufu

Mobil cihazlarda video kalitesini düşürerek, veri tasarrufu yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlem, Android'de ve iOS'ta ayarlar kısmından Genel'i seçerek, mobil veri kullanımını kısıtla seçeneğini etkinleştirmelisiniz.

5-Videolardan GIF oluşturun

Youtube bazı videoları GIF animasyonu olarak paylaşmanıza izin veriyor. Paylaşmak istediğiniz videoda, paylaş butonuna bastıktan sonra GIF butonuna da basınca, bu videoyu GIF olarak paylaşabiliyorsunuz. Tek eksik, bu işlemi her videoda gerçekleştiremiyorsunuz.

6-Video sürekli çalsın

Youtube'ta dinlediğiniz bir şarkının tekrar tekrar çalmasını istiyorsanız, video çalmaya başladıktan sonra, sağ tıklatıp LOOP ya da Türkçe ise DÖNGÜ seçeneğine basarak bunu yapmanız mümkün. Ancak çalma listelerinde bu özelliği kullanamıyorsunuz.

7-Dahili video düzenleyicisini kullanın

Youtube videolarınızda, dahili düzenleyici aracılığıyla üzerinde düzenleme yapmanız mümkün. Dahili düzenleyici, size videoları bir araya getirme, geçiş efektleri yapma, üzerine müzik ekleyebilme ve daha birçok imkanı sunuyor.

8-Sonra izleyin

Bu özellik Youtube'da uzun süredir bulunuyor. Fakat hala bilmeyenler için yine de paylaşılmasında fayda var. Bu özellikle, bir videoyu izlerken Ekle düğmesine tıklayarak Daha Sonra İzle seçeneğini seçtiğinizde, video daha sonra izleyebilmeniz için, ayrı bir çalma listesine eklenecek.

9-360 derecelik videolarla VR deneyimi

Sanal gerçeklik açısından ilk adım niteliğinde olan 360 derecelik videolar, Youtube her geçen gün artıyor. Youtube, bu videoları izleyebilmeniz için size VR şartı koşmuyor.

Bu paylaştığımız bilgilerle beraber, Youtube kullanımını daha keyifli bir hale getirerek Youtube'da uzman bir kullanıcı olmanız mümkün.

 





PAYLAŞ