Youtube'ta video keşfetmek daha kolay olacak - Haberler - indir.com

Youtube'ta video keşfetmek daha kolay olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 11:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Video uygulamaları arasında en popüler olanlardan biri olan Youtube, içerik üreticilerinin de en çok tercih ettiği platform olarak öne çıkıyor. Youtube, dünyanın her yerinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Sosyal ağ platformlarını tercih eden kesimlerle ilgili olarak yapılan bir araştırmada, Youtube'un genç kesimi bünyesinde en çok barındıran platform olduğu anlaşılmıştı. Hal böyle olunca, platform kendisini yenileyerek daha kullanışlı bir hale gelmek için yeni kalmaya özen gösteriyor. Son olarak, Youtube'a gelecek bir yeni özellik daha duyuruldu. Bu özelliğe göre, Youtube kullanıcıları artık yeni eklenen bir videoyu, daha kolay bir şekilde bulma imkanına sahip olacak.

Youtube 'keşfet' sekmesi, videoları bulmanızı kolaylaştıracak

Youtube kullanıcıları, platformun zengin içeriği ile neredeyse aradığı her konuda bir video bulma imkanına sahip. Bu nedenle Youtube kullanıcılarına çok geniş bir video kütüphanesi, sunuyor. Kullanıcıların en çok izlediği videolar göz önünde bulundurularak, Youtube algoritması kullanıcılara önerilerde de bulunuyor. Fakat algoritma, bazen aynı içerikleri tekrar tekrar önerebiliyor. Youtube, şimdi bu durumu değiştirecek yeni bir özellikten haberdar etti. Yeni özellik, Youtube üzerinden videolu bir açıklama eşliğinde duyuruldu.

Youtube tarafından resmi olarak açıklanan bu yeni özelliğe göre, platform üzerine 'keşfet' sekmesi eklenecek. Keşfet, sizin en yeni videoları görüp, izlemek istediklerinizi takip edebilmenizi sağlayacak. Şu an yeni özellik, iPhone kullanıcılarının yüzde 1'i tarafından test ediliyor. Keşfet sekmesinde bir de trendler adıyla bir alt başlık olacak ve buradan da en popüler videoları takip edebileceksiniz. Bu özellik, Youtube'un öneri algoritmasına benzese de daha geniş çaplı bir özellik olacak. En çok izlediğiniz konularla ilgili yeni video eklendiğinde size bunları seçerek önerecek.





PAYLAŞ