YouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyor - Haberler - indir.com

YouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-04 09:02:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok tercih edilen kamera markalarından biri olan Canon'dan YouTuber'lara özel kamera geliyor. Canon şirketi şimdiye kadar aksiyon teması doğrultusunda özelliklere sahip olan kamera ve küçük boyutlu taşınabilir video kamera piyasasına pek giriş yapmayı tercih etmemişti. Şirket bu konu ile ilgili bir kaç denemede bulunuyor olsa da girişimler küresel açıdan pek de sonuç vermedi. İnternet sektörünün değişim göstermesi ile beraber ihtiyaç durumunda artış yaşandı ve prototip kameralar bu sebeple daha da ilgi gören bir hal aldı. Bunun üzerine Canon'da farklı boyutlara sahip kameralar üzerinde ciddi çalışmalara imza atmaya yönelik çalışmalara yöneldi. 

2019 Mart ayı itibariyle gerçekleşen CP+ etkinliği kapsamında YouTuber kamerası Canın IVT REC takipçiler rafından görüntülendi ve artık söz konusu bu kamere ile ilgili detaylar da gelmeye başladı. İnternet çağına girmiş olmamız internet ortamında yeni iş sahalarının açılmasına neden oldu. Bu sebeple teknoloji şirketleri de bu iş sahalarına yönelik üretimler yapmaya odaklandı. Şöyle ki akıllı cihazların gelişmesi ile beraber bu ürünlerin kameralarında üst düzey bir performans ile karşı karşıya kaldık. Bunun yanı sıra şimdi de kameralar farklı prototipler doğrultusunda değişiklik göstermeye başladı. 

Canon'un yeni lenslerinin çıkış tarihi belli olduCanon'un yeni lenslerinin çıkış tarihi belli oldu

Canon IVY REC ile ilgili detaylar geldi

YouTuber kamerası olarak adlandırılan Canon IVY REC, geçtiğimiz aylar içerisinde görüntülenmişti. Şimdi ise artık söz konusu bu akıllı cihaz hakkında çok daha detaylı bilgilere sahibiz. Bildiğiniz üzere YouTuber'lık artık adeta bir meslek haline geldi. Kendini bu sektörde geliştirmeye yönelik hareket eden kişiler meslekleri gereği farklı fonksiyonlara sahip kamera arayışlarına girdiler. YouTuber kamerası olarak adlandırılan ve Canon şirketi tarafından üretilen IVY REC adlı kamera hakkında daha farklı detaylar ortaya çıktı. 

Dünyanın en büyük video desteğini sunan YouTube platformu ve medya sektörünün boyut değiştirmesi ile beraber taşınabilirlik açısından portatip ve küçük boyutlu kameralar sektörde daha da popüler hale geldi. Bu doğrultuda üretim yapmak üzere yeni markalar ile karşı karşıya gelir olduk. Bu popülerliğin gerisinde kaldığını düşünen ve kamera üretimi konusunda zirvede yer alan Canon şirketi bu alanda da yer alacağının bilgisini gösterdi.

Cep boyutuna sahip olan söz konusu bu kamera 13 Megapiksel 1.3 inç CMOS sensör, 1080p 60 FPS‘de video kaydı yapma özelliğine sahip olurken aynı zamanda çekmiş olduğunuz tüm içerikleri farklı kaynaklara aktarmak adına Bluetooth ve kablosuz bağlantı özelliğini de kullanacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda Canon IVY REC adlı ürünün su altında bir metrelik bir derinlikte yaklaşık 30 dakikalık bir çekim yapma özelliğine sahip olacağı düşünülüyor. 

Fotoğraf çekme özelliğine de sahip olacağı düşünülen Canon IVY REC'in ekran kısmının olmaması cihazın prototip olmasının yanı sıra aynı zamanda oldukça büyük bir de dezavantajdır. Fakat buna rağmen Canon'ın mobil uygulaması olarak sunulan CanonMini Cam'i kullanarak akıllı cihazınızdan kameraya ulaşım sağlamakta mümkün olacak. Böylelikle ekstra bir ekrana ihtiyaç duymadan sağlıklı görüntüler elde edebileceksiniz. 

 

 


Canon analog fotoğraf makinesi dönemine nokta koyduCanon analog fotoğraf makinesi dönemine nokta koydu
Beklenen Canon modelinin fotoğrafları görüldüBeklenen Canon modelinin fotoğrafları görüldü
Canon'dan kullanıcılarına bir müjdeCanon'dan kullanıcılarına bir müjde

PAYLAŞ