YouTuber olmak için nereden başlanmalı ve nası YouTuber olunur? - Haberler - indir.com

YouTuber olmak için nereden başlanmalı ve nası YouTuber olunur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-17 12:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyaca ünlü video seyretme platformu YouTube, bildiğiniz üzere günümüzde her yaştan kesimin en çok vakit geçirdikleri platformlardan biri haline geldi. Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcıların ilgi alanlarına göre kazanç elde edebilecekleri bir platform olma özelliğine de sahip. Şöyle ki kullanıcılar Youtube üzerinden ilgi alanlarına göre kanallar açarak kendi videolarını özgürce yayınlayabiliyorlar. Bu sayede de belirli bir düzeyde gelir elde edebiliyorlar. YouTube kanalları sosyal medyalar dahi en popüler olanlar arasında ilk sıralarda geliyor. Youtube kanalı, Facebook ve Instagram gibi sosyal platformlardan sonra en çok takip edilen ve seyredilen bir platformdur. Bu sebeple bugünkü yazımızda Youtuber konusunu seçtik. Youtuber konusu oldukça geniş bir konu olup işkur üzerinden dahi dersleri verilen bir alan haline girmiştir. Kendi izleyici kitlesinin oluşmasına dayalı bir iş ya da hobi olarak tanımlanan Youtuber'lık her geçen gün daha da fazla kişiye hitap etmektedir. YouTuber'lık nedir, Youtuber olmak için ve abone sayısını artırmak için neler yapılmalıdır gibi konuları yazımızdan değerlendireceğiz. 

Youtuber nedir?

Youtuber, YouTube platformu üzerinden bir kanal açarak kendi içeriklerini üreten kişi ve söz konusu bu işi sahibi olduğu kanal üzerinden sunan kişilere verilen addır. Günümüzde halk dilinde ise Youtube fenomeni olarak da tanımlanır. Youtube platformuna her video yükleyen kişi elbette ki Youtuber değildir. Farklı kişilerin hazırladıkları hazır videoları kanala yükleyerek Youtuber olunmaz. Kendiniz tarafından hazırlanan özgün içerikler ile kanalınızı genişletmeli ve sonrasında belirli bir kitlenin de dikkatini çekmiş olmanız gerekiyor. 

YouTube Music'ten müzisyenlere çağrıYouTube Music'ten müzisyenlere çağrı

Youtuber nasıl olunur?

Youtuber olmak için ilk ve en önemlisi Youtube üzerinden kendi kanalınızı açmış ve belirlemiş olduğunuz konu ile alakalı düzenli olarak içerik yüklemeniz gerekiyor. Youtube kanalına sahip olmak için elbette ki en temel kurallardan biri Google hesabınızın olmasıdır. Youtube kanalınızda profiliniz için profil fotoğrafı ve isim değişikliği gibi çeşitli özelleştirmeler yapmanızda mümkündür. Profil fotoğrafınızı dikkatli bir şekilde seçin. Google'ın bu konuda hazırladığı kurallara dikkat ederek de isminizi belirlemelisiniz. Kullanacağınız profil siminin kısa ve akılda kalıcı olması son derece önemli bir etkendir. Youtube kanalınızı oluşturduğunuz andan itibaren düzenli aralıklar ile özgün içerikler yüklemeli ve kanalınıza özel sosyal medya platformlarını da açmaktan geri kalmamalısınız. 

İçerikleriniz için konu belirleyin

Youtube'da kanalı açıp gerisini düzensiz bir şekilde yapmak hiç bir başarı getirmeyecektir. Bu sebeple Youtube kanalınızı açtığınızda video içeriklerinizi belirli bir konu üzerinden yapmanız gerekiyor. Bu şekilde çok daha doğru bir yol izleyebilirsiniz. Başarı elde etmek için Youtube kanalınız üzerinden yayınlayacağınız videoların konusu son derece önemlidir. Kanalınızın ismini yayın yapacağınız içeriklere göre seçme ve bu şekilde bir uyum içerisinde ilerlemek başlangıç için doğru bir adım olacak. Popüler Youtube kanalı türleri şu şekildedir; Gündem, yorum, Eğlence, Bilgi, Oyun, Makyaj, Müzik, Şaka, Spor, İnceleme, Kendin Yap, Paranormal Olaylar. Bunun gibi sizde kendi özgün konu başlığınız ile gelişim sağlayabilirsiniz. 

 

 

 

 


Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!
YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyorYouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor
Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!

PAYLAŞ